Teşvik rakamının yüzde 50’sini Gülen Okulları veriyor

İskenderun’da özel okullara verilen kayıt teşvik ücreti listesinde Gülen Kolejinin yer almaması üzerine, kolej yönetimi öğrencilerine teşvik rakamının yüzde 50’si kadar indirim yapma kararı aldı.
Özel okullarda okuyan öğrencilere devlet tarafından yapılan teşvik uygulamasının 2. Yılı. Geçen yıl veliler istedikleri özel okula teşvik için tercih yapabilirlerken bu sene sebebi henüz anlaşılamayan bir şekilde Gülen Koleji tercihi yapamadılar. Veliler; “Ben çocuğumu orada okutmak istiyorum. Çocuğuma teşvik çıktı fakat Gülen Kolejini tercih edemiyorum. Bunu birisi çıkıp bize açıklasın. Niçin?.” derken, okul yönetimi de konu ile ilgili bilgi sahibi olmadıklarını, resmi müracaatlarını yaptıklarını ve aynı zamanda kurum avukatı aracılığıyla konunun mahkemeye taşındığını ifade ettiler. Ayrıca Okul yönetim kurulu başkanı Muzaffer Beyazıt, “Bu yılın ücretlerini belirlerken biz bu durumu planlamamıştık. Buna rağmen bizi tercih edip devam eden velilerimize devletin verdiği miktarın yüzde 50’si indirim olarak uygulama kararı aldık.

Kurum olarak kayıt problemimiz yok ve bir kaygı da yaşamıyoruz. Ama velilerimize doğru bir adım atma adına bunu planladık” dedi. Özel okul teşviklerinin ilgililer için iyi bir imkan olduğun belirten veliler ise, “Devletin okul ücretinin bir kısmını üstlenmesi veli yükünü hafifletiyor. Devlet imkanının bir kuruma veya kuruluşa giden öğrencilere verilmeme şeklinde uygulandığı görüntüsü veren bu durumun düzeltilmesi beklentisini bekliyoruz. Biz okulumuzdan memnunuz ve okul değiştirmemizi gerektiren bir sebebimizde yok. Sadece çocuklarımıza verilen hakkı kullanmak istiyoruz” dediler.

gülen yeni foto (1)