Hatsu’dan Açıklama

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Belen ilçemizde HATSU araçlarının dikkatsiz park edildiğine dair isimsiz şikayet dilekçeleri üzerine bir açıklama yaptı.

Genel Müdürlük yaptığı yazılı açıklamada, konunun Başbakanlık İletişim Merkezi’ne(BİMER) taşınacağını ön görerek bu hususla alakalı açıklama yapıldığını bildirdi. HATSU’ya ait tüm araçların Araç Takip Sistemi üzerinden takip edildiğini açıklayan İdare, tüm ihlallerin raporlandığını ve Belen ilçemizde herhangi bir park problemi söz konusu olmadığını belirtti.

Genel Müdürlük, bu isimsiz dilekçelerin ardında, HATSU’dan yersiz talepleri karşılık bulmayan bir takım siyasilerin olduğunu ifade ederek, HATSU’nun içişlerine karışmaya çalıştığı halde bu girişimleri sonuçsuz kalan bazı siyasetçilerin bu şekil isimsiz iftira metinlerinin arkasına sığındığını bildirdi.

Genel Müdürlük, hiçbir siyasinin, STK temsilcisinin veya bürokratın hiçbir yersiz talebinin HATSU’dan karşılık bulmayacağının altını çizerek, tüm Hatay’ın hakkının hukukunun içinde saklı olduğu kurumun her türlü mahremiyetiyle birlikte İdare tarafından sonuna kadar korunup kollanacağını açıkladı.