IŞIKLI MAHALLESİ DE İÇMESUYU HATTINA KAVUŞTU

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Arsuz ilçesinde içmesuyu hattı olmayan bölgelerde geniş kapsamlı çalışma başlatıldığını duyurdu.

HATSU Genel Müdürlüğü, altyapısı bulunmayan bölgeleri tespit edilerek sorunların çözüme ulaştırıldığını ayrıca, içmesuyu ve kanalizasyon altyapılarında eksikliklerin giderilmesi için mücadelenin devam ettiğini açıkladı. Arsuz ilçesine bağlı Işıklı Mahallesi’nde çalışma başlatan ekipler, 900 metre yeni içmesuyu hattını döşeyerek Mahalle sakinlerini suya kavuşturdu.

Su bağlantısının mevcut olduğu yerlerde ise, su depolarında kapasitenin arttırıldığını belirten İdare, Arsuz ilçesi Gözcüler Mahallesi’nde bulunan su deposundaki hidraforun değiştirildiğini ve yeni pompa takılarak Mahalle sakinlerinin sıkıntısının giderildiğini açıkladı.

Dağlık kesimlerde zor şartlar altında vatandaşın su sorunun en aza indirgemek için projelerini sürdüren HATSU, ilçe genelinde eskiyen hatlarında onarıldığını ayrıca bağlantıların bulunduğu vana ve kelepçelerin yenilendiğini duyurdu.

İdare, geniş kapsamlı bir şekilde 3 gün içerisinde tamamlanan çalışmada 1 kepçe ve 4 personelin görev yaptığını açıkladı.

IŞIKLI MAHALLESİ DE İÇMESUYU HATTINA KAVUŞTU (2) Screenshot_1