Arsuz’da satranç hamlesi

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Türkiye Satranç Federasyonu Hatay İl Temsilcisi ve Eğitim Kurulu Üyesi Sultan Daban ile birlikte bu yıl Arsuz’da ikincisi düzenlenecek olan Türkiye Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonası’nın protokolünü imzaladı. Arsuz Belediyesi ev sahipliğinde, Türkiye Satranç Federasyonu ve Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle 16 -20 Eylül tarihleri arasında Arsuz Uluçınar Gençlik Kampı’nda
gerçekleşecek olan şampiyonanın detaylarının da konuşulduğu ziyarette, Türkiye Satranç Federasyonu Hatay İl Temsilcisi Sultan Daban şampiyonanın 21 bin lira ödüllü olduğunu söyledi.
Uzun yıllardan beri Datça’da yapılan şampiyonanın geçen yıl Datça dışında ilk kez Arsuz’da gerçekleştiğini anımsatan Daban, son yıllarda il genelinde satranç sporunun hızla yaygınlaştığını belirterek, belediyenin desteğiyle satrancın Arsuz’da da önemli bir yer edindiğini ifade etti.
Başkan Culha’ya satranç aktiviteleri, lisanslı sporcu sayısı ve uluslararası satranç turnuvaları hakkında da bilgiler veren Sultan Daban, geçtiğimiz yıl ilk kez Arsuz’da düzenlenen Türkiye Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonası’na katılan tüm sporcuların ve hakemlerin ilçeden memnuniyetle ayrıldığını belirterek, sporun yaygınlaşmasına imkan sunan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’ya da desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Düşünme ve karar verme yeteneğini olumlu yönde geliştiren satranç sporunun Hatay’da önemli bir alt yapısı olduğunu belirten Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ise, satranç sporunun gelişmesi, geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasının önemine dikkat çekti.
Belediye olarak sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere de önem verdiklerini anlatan Başkan Nazım Culha, bu yıl ikincisi gerçekleşecek olan Türkiye Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonası’nın hayırlı – uğurlu olması temennisinde bulunarak, protokole imza attı.

IMG_1589--

Önceki İçerikYemyeşil bir Antakya için
Sonraki İçerikHatay Büyükşehir Belediyesinden Izgara Açıklaması