Suriye uyruklu kadına tecavüz iddiası

Hatay Valiliğinin İnternet sitesinden yapılan Açıklamaya göre ; 03 Eylül 2015 Perşembe günü bazı internet haber portallarında yer alan ve Suriye uyruklu bir kadının bir asker tarafından cinsel saldırıya uğradığı iddiaları üzerine yapılan inceleme neticesinde, aşağıdaki hususların tespiti yapılmıştır.

22 Ağustos 2015 tarihinde saat 22.30 sıralarında İlimiz Yayladağı ilçesi Güveççi Mahallesi civarında, sınırı kaçak yollardan geçmeye çalışan 20 kişilik bir grubun olduğu belirlenmiş ve yapılan müdahale neticesinde, bu kişilerden 15’i yakalanmış, 5’i ise Suriye tarafına kaçmıştır.

Bu olaydan üç gün sonra, 25 Ağustos 2015 tarihinde, Suriye uyruklu L.B. isimli kadın, avukatı ile birlikte adli makamlara müracaat ederek, 22.08.2015 tarihinde babası ile birlikte Suriye’den Türkiye’ye kaçak yollardan giriş yaparken düştüğü hendekte baygınlık geçirdiğini, bu esnada hudut hattında bir askerin kendisine tecavüz ettiğini iddia ederek şikayetçi olduğunu beyan etmiştir.

Olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı ve 3’üncü Hudut Tabur Komutanlığı tarafından Güveççi Hudut Karakolunda görevli Er S.Ö. alınan ifadesinde; olayın yaşandığı gün adı geçen kadını hendekten çıkardığını, kadının işaret diliyle kendisiyle birlikte olmak istediğini; daha sonra kadının kendisinden su istediğini, su götürürken kadınla birlikte gruptan uzaklaştıklarını; diğer nöbetçilerden 10-15 metre uzaklaştıktan sonra hudut devriye yolu ile Suriye hudut hattı arasında kalan ağaçlı bir yerde cinsel ilişkiye girdiklerini beyan etmiştir.

Şikâyetle ilgili olarak Adli Tıp Kurumundan alınan raporda, söz konusu kadının daha önce de cinsel ilişkiye girdiği ve bakire olmadığı, yapılan tıbbi muayenede herhangi bir tecavüz bulgusuna rastlanmadığı tespit edilmiştir.

Olaya adı karışan görevli hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmış olup, gelişmeler hakkında ayrıca bilgi verilecektir.

kadin-soliste-ankara-nin-gobeginde-tecavuz-dehseti