GENÇLİK MECLİSİ DÖRTYOL’UN ÖN BAHÇESİ OLACAK

Dörtyol Belediyesi 01 Eylül 2015 Salı günü gerçekleştirdiği 2015 yılı 8. Meclis Birleşiminin 9. ve son gündem maddesinde bir ilke imza atarak Dörtyol tarihinde bir ilki gerçekleştirdi ve Dörtyol Belediyesi Gençlik Meclisinin kuruluşunu görüştü. Gençlik Meclisi tüm siyasi gurupların oy birliğiyle karara bağlandı.
Dörtyol Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Gürakan tarafından Dörtyol Belediye Meclis üyelerine, Gençlik Meclisinin amacı, kapsamı ve kuruluş şemasıyla ilgili detaylı bilgiler aktarıldı.
Gündem maddesi üzerinde söz alan CHP Meclis Üyesi Mustafa Fuat İkiz; “Temenni ediyorum ki bu kurulacak meclis bir siyasi partinin arka bahçesi olmasın. Eşit şekilde temsil edilsin, eşit şekilde fikir üretilsin. Gençlerin sesine kulak vermek önemli.” dedi.
Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy’da yaptığı açıklamada; “Kurulacak olan gençlik meclisi hiçbir siyasi partinin olmadığı gibi Dörtyol Belediyesinin dahi arka bahçesi olmayacak. Aksine biz kurulacak olan Gençlik Meclisini Dörtyol’un ön bahçesi yapmayı amaçlıyoruz.” dedi.
Gençlik meclisi tüm siyasi partilerin gençlik kollarından, ilçedeki okullarda seçilmiş okul temsilcilerinden ve sivil toplum kuruluşlarının vereceği birer temsilciden oluşacak. Yürütme kurulu, kendi aralarında alacakları kararları Dörtyol Belediye Meclisine bir tavsiye kararı olarak sunacak ve gençliğin taleplerini iletecek.

BE 028

Önceki İçerikARSUZ’A BİR KÖPRÜ DAHA
Sonraki İçerikValilikten Silah Yüklü Gemi Açıklaması