7. ULUSLARARASI SATRANÇ TURNUVASI’NDA İLK HAMLELER ATILDI

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliği ile gerçekleştirilen Hatay Büyükşehir Belediyesi 7. Uluslararası Satranç Turnuvası’nın açılış maçı 01 Eylül 2015 Salı günü HATMEK Salonu’nda gerçekleşti.

Açılış maçı başlamadan önce Ulu Önder Atatürk’ün ve aziz şehitlerimizin manevi anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşımız söylendi. Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen şampiyonada bu yıl Dünya Genelinden 5, Türkiye genelinden 20’ye yakın ilin katılımıyla toplamda 150 sporcunu yarışacak.

HBB-BASIN-YAYIN-1JPG

Daban: “Başkanımız Sporun Abisi”

Türkiye Satranç Federasyonu Eğitim Kurulu Üyesi ve Hatay Satranç Temsilcisi Sultan Daban: “Türkiye Satranç Federasyonu olarak Türkiye’nin genelinde çok önemli organizasyonlara ve başarılara imza atmaktayız. Bu imzaları atarken Türkiye’nin yerel yöneticilerinden destek almaktayız. Bizi bu başarımızda destekleyen Türkiye geneli yerel yöneticilerin başlarında gelen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a huzurlarınızda sonsuz teşekkür etmek istiyorum. Ben tüm satranç sporuna ve diğer spor dallarına destek olduğu için Başkanımızı ilimizde ve Türkiye genelinde sporun abisi olarak görüyorum. Turnuvamız çok güzel bir güne denk geldi Dünya Barış gününde hoşgörü kentimizde 6 Eylül’e kadar güzel günler geçirmeleri dileğiyle tüm sporculara başarılar diliyorum” Dedi.

Açılış konuşmasını yapacak olan Başkan Savaş, spora ve sporcuya, sanata ve sanatçıya aynı zamanda akademisyen kimliği ile tanıdığımız eğitime verdiği önem ve destekleriyle bildiğimiz Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş olarak anons edilerek kürsüye davet edildi.

HBB-BASIN-YAYIN-2JPG

Savaş: “ Dev Spor Kompleksimiz 22 Branşla Hizmet Veriyor”

Savaş: “ Biz spora gönül vermiş insanlarız ve sizlerle birlikte bu şehrin ve bu ülkenin sporda kalkınması için elimizden geleni yapıyoruz. İlk günlerde bir söz verdik sizlere salon yapacağız diye. Bu salonu sizlere hediye ettik. Ayrıca yaptığımız spor kompleksinde 22 spor branşında spor yapılabiliyor. Orada satranç odaları ve eğitim salonları da mevcut. İleride çok büyük turnuvalar olsa bile yeni açılan spor kompleksinde yapacak durumdayız. Günde 900 çocuğumuz orada spor yapma imkanı buluyor. Dev spor kompleksimiz de tüm gençlerimize ve sporcularımıza hayırlı uğurlu olsun. Yabancı Ülkelerden gelen ve satranca emek veren hem ailelerimize hem antrenörlerimize ama esas olarak sporcu kardeşlerimize başarılar diliyorum. Centilmenliğin ön planda olduğu güzel maçlar dileyerek hepinize başarılar diliyorum.” Dedi.

Açılış konuşmalarının ardından başkan Savaş sporcularla tanışarak sohbet etti. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve Türkiye Satranç Federasyonu Eğitim Kurulu Üyesi ve Hatay Satranç Temsilcisi Sultan Daban ilk hamleleri yaparak açılış maçını başlattı.

Yarışma sonunda ilk 3’e giren sporculara Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından kupa ve madalyaların yanı sıra toplamda 12.000 TL ödül dağıtılacak.

HBB-BASIN-YAYIN-4JPG HBB-BASIN-YAYIN-5JPG HBB-BASIN-YAYIN-6JPG

Önceki İçerikARSUZ’DA İÇMESUYUNDA ALTYAPI EKSİKLİĞİNİ GİDERİYOR
Sonraki İçerikCHP’li Yarayıcı: 7 Haziran’da ne oldu?