La Perla Butik Otel İle “Tarih Yeniden Canlanıyor”

İskenderun’un ilk ve tek tarihi butik oteli ve restaurantı olma özelliğini elinde bulunduran La Perla açıldı.
18 oda ve 2 restaurantı bünyesinde barındıran La Perla, İskenderun’a ilk tarihi şarap evini de kazandırıyor. 1900’lü yıllarda inşa edilerek günümüze kadar ayakta duran ve tarih kokan La Perla, İskenderun şehir merkezinde oluşu ile büyük bir avantaj oluşturmaktadır. Genç girişimciler Mustafa Erten, Akay Uzel ve Ümit Seyfi Yüksel tarafından yeniden aslına uygun şekilde restore edilen ve mimarisi göz dolduran La Perla’yı İskenderun’un simgesi haline getirmeyi planladıklarını belirten İşletme ortaklarından Mustafa Erten, “ Akdeniz’in incisi İskenderun hem turizm, hem de sanayinin buluşma noktası haline gelmiş ve her gün gelişimini sürdürmektedir. Bu bağlamda bölgemizde turizme yapılan her yatırım altın niteliğindedir ve önem arz etmektedir. Bizler tarihi La Perla Butik Otel ve Restaurantımızı İskenderun’un bir simgesi haline getirmek istiyoruz” diye konuştu.

IMG_3458Aile büyüğü olarak söz alan işletme ortağı Mustafa Erten’in babası İskenderun’lu iş adamı Doğun Erten ise İskenderun’da eksikliği hissedilen tarihi bir oteli kente kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek şöyle konuştu. “Restorasyon çalışmalarında çok özen gösterdiklerini belirten Erten, “1900’lü yıllarda inşası tamamlanan ve o dönemin mülkiye idaresi olarak kullanılan bu tarihi binayı aslına uygun bir şekilde restore ederek, hak ettiği değere kavuşturma arzusu ve gayreti içerisinde şirket ortaklarım ile beraber yoğun çabalar sarf ettik. İskenderun’un fiziki ve kozmopolit yapısını dikkate aldığımızda hem yurtiçi hem de yurtdışından gelecek misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayabilmek maksadıyla üçü süit olmak üzere toplamda 18 oda kapasitesi ile hizmet vereceğiz.

IMG_3543İskenderun’un İLK ve TEK Tarihi restaurantı olma özelliğini de elinde bulunduran La Perla Butik Otelimizde bir klasik, bir de spor olmak üzere iki adet restaurant bulunmaktadır. Söz konusu restaurantlarımız sadece otel misafirlerimizde değil, tüm misafirlerimize açık olacaktır. Klasik otelcilik zihniyetini yıkarak, hem otelimizde hem de restaurantımızda misafirlerimizi memnun etmek maksadıyla, kaliteli, sektöre hakim, tecrübeli ve başarılı yönetim ile personel kadrosunu oluşturduk” şeklinde konuştu. Antakya’da cenaze törenine katıldıkları için protokolün önemli bir kısmının katılamadığı açılış törenine İskenderun belediye başkan vekili Ergün Gözüküçük İTSO Başkanı Levent Yılmaz MUSİAD Başkanı Fatih Tosyalı iş adamları belediye meclis üyeleri ve davetliler katıldılar.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından otel ortakları İskenderun’lu iş adamları Akay Uzel, Ümit Seyfi Yüksel ve Mustafa Erten davetlilere oteli gezdirdiler. Tarihi dokusu ve modern yapısı ile göz dolduran La Perla Otel’in açılışı büyük ilgi gördü.

IMG_3552 IMG_3634 IMG_3698