Arsuz spora doydu

Arsuz Belediyesi ile Hatay Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliğiyle bu yıl ilki düzenlenen Arsuz 1. Spor Şenliği, plaj futbolu ve halı saha futbol turnuvalarının da tamamlanmasıyla sona erdi. Plaj voleybolu, karate, judo, tek pota basketbol, masa tenisi, bocce – petank, plaj futbolu ve halı saha futbol turnuvası gibi spor branşlarıyla adeta görsel bir şölene dönüşen şenlikte yaklaşık 2000 sporcu ter döktü. Sosyal ve kültürel etkinlikleri artırmak, sporcuların birbirleri ile kaynaşmasını sağlamak amacıyla 10 gün süren etkinlikler, plaj futbolu ve halı saha futbol turnuvalarında dereceye giren sporcuların ve takımların ödüllendirilmesiyle sona erdi. Karaağaç Halk Plajı’nda düzenlenen plaj futbolu turnuvasında kıyasıya mücadelenin ve çekişmeli geçen maçların sonunda 8 takım arasından şampiyonluğa uzanan takım Erhan Ceylan olurken, Gözcüler Altıntop Halı Saha’da 3 kategoride düzenlenen halı saha futbol turnuvasında ise veteranlarda Golden Life, büyüklerde Reyhani Market, Gençlerde ise Üçgüllükspor şampiyonluğunu ilan etti.

halı saha futbol (69)Finallere yoğun katılım
Törenlere Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ile başkan yardımcıları Ali Yavuz ve Sedat Deveci’nin yanısıra Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) Plaj Futbolu Sorumlusu Onur Zaim, TFF Adana Bölge Antrenörü İbrahim Okutan, TFF Plaj Futbolu Milli Takım Spikeri Oktay Sarı, TFF Herkes İçin Futbol İskenderun Temsilcisi(HİF) Murat Ünal, Hatay ASKF Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Dik, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği(TÜFAD) Hatay Şube Başkanı Yaşar Düzen, Hatay İl Hakem Kurulu Başkanı Şenol Koyuncuoğlu, İTSO Başkanı Levent Yılmaz, belediye meclis üyeleri, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

plaj futbolu (2)“Sporcularımızın hepsi ödüle değer”
10 gün süren spor şenliğinde emeği geçen herkese ve tüm spor branşlarına katılan sporculara teşekkür eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Spor; Dostluk, Barış ve Kardeşliktir! Sporcularımız, fair-play ve centilmenlik içerisinde sporun ilkelerinden taviz vermeden kıyasıya ve zevkli maçlar oynadılar. Bir çok spor dalında ilçemize yakışır bir şenliği tamamlamanın mutluluğunu yaşıyorum. Sporun doğasında birinci, ikinci, üçüncü diye sıralama var, ama bizim takımlarımızın ve sporcularımızın hepsi ödüle değer. Şenliklerimize katılan tüm sporcularımızı kutluyorum. Şenliğimizin en renkli ve en görkemli turnuvası olan Plaf futbolunda şampiyonluğunu ilan eden Erhan Ceylan Takımı, Hatay Amatör Kulüpleri Federasyonu aracılığıyla ekim ayında Alanya’da düzenlenecek olan Ulusal Lig’de hem ilçemizi temsil edecek, hem de tanıtımına katkı sunacak. Kendilerini hem tebrik eder, hem de başarılarının devamını dilerim. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz şenliklerimizi, önümüzdeki yıllarda da gelenekselleştirerek sürdüreceğiz” derken, spora ve sporcuya desteğinin süreceğini belirtti.

plaj futbolu (6)Başkan Culha’ya teşekkür
Konuşmaların ardından Hatay ASKF Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Dik, spora ve sporcuya desteklerinden dolayı Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’ya teşekkür plaketi sundu. Şampiyon takımlara Başkan Culha’nın madalya ve kupalarını takdim etmesinin ardından, TFF yöneticilerine, maçları yöneten hakemlere, gol kralına, en iyi kaleciye, en iyi oyuncuya, en centilmen takıma da plaketleri katılımcılar tarafından verildi.

plaj futbolu (12) plaj futbolu (19) plaj futbolu şampiyonu (4)