Başkan Savaş “Erzin Hatay’ın Batı’ya, Medeniyete Açılan Yüzüdür”

Geçtiğimiz yıl Erzin ilçemizde yaşanan sel felaketi nedeniyle yıkılan köprü yenilendi.
Erzin’de Adana eski karayolu üzerinde bulunan ve yapımına 1 Nisan 2015 günü başlanan köprünün açılışı dün akşam yapıldı. 3 buçuk ay gibi kısa bir sürede tamamlanan köprü halkın hizmetine sunuldu. 35m uzunluğunda ve 9.5m genişliğindeki köprünün açılış törenine, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Ekrem Baldıran, Erzin İlçe Kaymakamı Hasan Yaman ve Erzin halkı katıldı.
Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Erzin’e getirdiği hizmetleri anlatan Fen İşleri Daire Başkanı Ekrem Baldıran, köprüyle ilgili teknik bilgileri de paylaştı. Baldıran, “3 buçuk ay önce bu köprünün temelini atmak için burada idik. Bugün yüzümüzün akıyla bu köprüyü hizmete açacağız. İşe başlama tarihimiz 1 Nisan 2015 bitirme tarihimiz ize 25 Ağustos 2015, köprünün uzunluğu 35m, genişliği 9.5m’dir. Köprünün Hatay Büyükşehir Belediyesine maliyeti 749 bin TL’dir. Köprünün yanı sıra Erzin ilçesinde Fen İşleri Daire Başkanlığı olarak köylerimizin %80-%90’ının da yama faaliyeti gerçekleştirdik. Erzin ilçesinde bugüne kadar 300 ton yama malzemesi kullandık. Bugüne kadar Erzin ilçe merkezine 55 bin metrekare parke yol yaptık. Kızlarçayı ve Kuyuluk’ a 7km, Erzin İçmeleri’nin bulunduğu bölgeye ise 10 km sathi kaplama asfalt yaptık. Şehir içerisinde çalışmalarımız devam edecektir. Trafiği yoğun olan köylerimizde 6 km beton asfalt yapmaya devam ediyoruz. Durmak yok işe devam diyoruz. Birlikte çalışıyor birlikte üretiyoruz. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız çalışır Hatay kazanır” şeklide konuştu.
Törende söz alan Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, hizmet getirme hususunda Başkan Savaş’a güvendiklerini ifade etti. Şimşek, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin sözünün eri bir belediyecilik anlayışıyla çalışmalarına devam ettiğini sözlerine ekledi.

HBB-BASIN-YAYIN-1JPGSavaş “Erzin Hatay’ın Batı’ya, Medeniyete Açılan Yüzüdür”
Açılışta konuşma yapan Savaş, “Köprümüz Erzinli hemşerilerimize hayırlı olsun. Bir ay sonra da Erzin Otogarı’nın açılışını Erzin Belediye Başkanımızla birlikte yapacağız. Erzin’in temel sorunları seçimden önce söz verdiğimiz gibi çözmeye devam ediyoruz.Eylül ayında içme suyu, kanalizasyon ve arıtma tesisi için de ihalelere çıkacağız. Refik Özsoy Bulvarı, Milli Egemenlik, Vatan, Yıldırımlar, Güvender caddeleri sathi kaplama yapılacak. Erzin Hatay’ın Batı’ya, medeniyete açılan yüzüdür. Büyükşehir belediyesi olmasaydık Erzin ilçemiz kendi kaderiyle baş başa kalacaktı ancak şu anda Büyükşehir Belediyemiz ilçeye büyük bir destek vermektedir. Çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Erzin İlçe Kaymakamı Hasan Yaman,” Erzin ilçemiz Hatay’ın son noktası ve en şirin ilçesidir. Temel alt yapılarla ilgili müjdeleri belediye başkanlarımız verdiler. İçme ve ılıcalarla ilgili turistik potansiyelin bir an önce bir projeyle Erzin İlçesi ekonomisine kazandırılmasını temenni ediyorum. Belediye başkanlarımızın birbiriyle uyum içerisinde bunları da gerçekleştireceğine inanıyorum. Köprümüzün halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” açıklaması yaptı.

HBB-BASIN-YAYIN-3JPG HBB-BASIN-YAYIN-4JPG HBB-BASIN-YAYIN-6JPG HBB-BASIN-YAYIN-7JPG HBB-BASIN-YAYIN-1JPG

Önceki İçerikMilletvekili Genel Seçimi’ne Kaç Parti Katılabilecek
Sonraki İçerikÖNEMLİ DUYURU