Arsuzlular, bocce ile tanıştı

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, oldukça renkli görüntülere ve keyifli anlara sahne olan Arsuz 1. Spor Şenlikleri kapsamında düzenlenen tüm spor branşlarına katılan sporcuları ve takımları yalnız bırakmıyor. Plaj futbolu, basketbol, judo – karete, halı saha futbol müsabakalarının yanı sıra eski fuar alanında Arsuz’da ilk kez gerçekleşen ve halkın yoğun ilgisini çeken bocce petank sporu tanıtım eğitimlerine katılan Başkan Culha, Bocce Milli Takım Antrenörü Bülent Sümra, Hatay Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu(ASKF) Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Dik ve Bocce Hakemi Semih Balcıoğlu’ndan bocce ve oyun kuralları ile atış teknikleri hakkında bilgiler aldı.
Çok fazla bilinmeyen bir spor dalı boccenin Arsuz’da da oynanmasından mutluluk duyduğunu söyleyen Başkan Culha, daha sonra ilk kez oynadığı boccede yaptığı isabetli atışlarla dikkat çekti.
Bocce Milli Takım Antrenörü Bülent Sümra, 2005 yılında spor kimliği kazanan ve toprak zeminde demir toplarla oynanan boccenin tamamen strateji ve bir sonraki hamleleri hesaplama üzerine kurulmuş bir spor dalı olduğunu belirterek, Arsuz’da gördükleri yoğun ilgiden oldukça memnun kaldıklarını söyledi. Yaklaşık 1200 kişinin Arsuz’da bocceyi tanıdığının altını çizen Milli Takım Antrenörü Sümra, hedeflerinin bocce sporunu yaygınlaştırmak, bu spor dalında iyi sporcular yetiştirmek ve büyük başarılara imza atmak olduğunu vurguladı.

bocce (14)- bocce (16) bocce (23)- bocce (30)- bocce

Önceki İçerikBOYACILAR PARKINA YENİ DÜZENLEME
Sonraki İçerikMotorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı