Başkan Culha’dan Açıklama

“Son zamanlarda ilçemizde yaşanan gerek elektrik kesintileri, gerekse yapımı bir türlü tamamlanamayan ve neden olduğu vahim kazalarla defalarca yüreğimizi yakan İskenderun-Arsuz yolu çalışmalarıyla ilgili özellikle sosyal medyada bu çalışmaları belediyemizce yürütülen hizmetler kapsamında gösteren yazılar yazılmakta, belediyemizin görev ve sorumluluklarını yerine getirmediği şeklinde bir algı oluşturulmaktadır.

Arsuz yolunda en son Akçalı Mahallesi Çam çiftliği mıntıkasında gerçekleşen kazada canımız yandı, kayıplarımız ve yaralılarımız var. Kazada ölen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dilerim. Karayollarının 13 yıldır bir türlü tamamlayamadığı ve bir çok eksiği olan Arsuz yolunun plan ve yapım dahil hiçbir aşamasında belediyemizin herhangi bir rolü yoktur. Biliyorsunuz; yol bir devlet projesidir ve yapımını Karayolları Genel Müdürlüğü üstlenmiştir. Bütün eksiklerini her platformda ifade etmemize ve bir an önce tamamlanması için her düzeyde baskı oluşturmamıza rağmen, yolun ancak biran önce bitirilmesi için zorlayıcı olabildik.

Bununla beraber Temmuz 2014 tarihinden bugüne Karayolları 5.Bölge Müdürlüğü ile yolun tehlikeleri ve sıkıntılarıyla alakalı olarak Fen İşleri Müdürlüğümüz 14, İmar Müdürlüğümüz de 3 adet olmak üzere toplamda 17 ayrı yazışma yaptık. Yazışmalarımızda yoldaki hatalı kavşaklar, emniyet şeritleri, yol cepleri, üst geçitler ve trafik lambalarıyla ilgili eksiklik ve talepleri ısrarla dile getirdik. Aldığımız yanıtların tatmin edici olmaktan uzak olmakla beraber, hiçbir önlem alınmadığı için pratik bir değer kazanmadığını da gördük. Yaptığımız yazışmaların sorunu çözmeye yetmediğinin de farkındayız. Ama, sorunlar giderilene kadar elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.
Belediyemiz, ilçemizde yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili olarak da başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner Yıldız dâhil olmak üzere EnerjiSA Genel Müdürlüğü, Hatay’daki resmi kurumlar ve EnerjiSA İl ve ilçe Müdürlüğü yetkilileri ile defalarca gerek resmi yazışmalar, gerekse şifai görüşmeler yapmış ve bu görüşmelerin neticesinde kesintilerin çözülmesine yönelik ciddi bir yatırım hamlesi başlatmıştır. İlçemizde yapılan enerji yatırımlarıyla geçen seneye oranla bu yaz elektrik kesintileri anlamında daha rahat bir dönem geçirmekteyiz. Halkımızın bu konuda belediyemize müracaat ediyor olmasını ve sitemlerini bildirmelerini bize duyulan güvenin bir ifadesi olarak yorumluyoruz. Belediyenin yetki alanında olmayan bir çok işte, halkımızın rahatlığı ve güvenliği için elimizi taşın altına koymaktan çekinmedik, çekinmeyeceğiz de… Ankara’nın da kapısını defalarca çaldık. Meseleye basit ve yetkici bir tarzla yaklaşmıyoruz. Yetkilerimizin olmadığı durumlarda halkımızla birlikte hareket ederek çözüm yolları arıyoruz. Burada halkımızdan beklentimiz; yetkilerimizin yetmediği yerde sesini ve gücünü bizim sesimize katmasıdır.
KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR.”

Elk. Müh. Nazım Culha
Arsuz Belediye Başkanı

ankara (1) elektrik çalışmaları