Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi Toplandı

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi 2015 yılı Ağustos ayı olağan toplantısını, HBB Başkanı Lütfü Savaş başkanlığında gerçekleştirdi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen ve ek gündem maddeleriyle birlikte toplamda 58 maddenin görüşüldüğü toplantıda, öne çıkan maddeler; İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’nın Sanayi alanı amaçlı çevre düzeni planı ve nazım imar planı tekliflerine ait ücret tarifesinin belirlenmesi, Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın toplu taşıma ve gelir tarifesinin belirlenmesi, Hatay Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksi Gelir Tarifesinin belirlenmesi, Emlak ve İstimlâk Dairesi Başkanlığının belediye mülkiyetinde olan Antakya İlçesi Haraparası mahallesinde olan 200 araç kapasiteli katlı otoparkın belediye şirketi olan İmar AŞ.’ye 10 yıl süre ile kiralanması teklifinin görüşülmesi, İmar ve Bayındırlık Daire Başkanlığı’nın Rüzgar Enerji Santralleri ile ilgili komisyon yönetmeliği oldu.

Emlak ve İstimlâk Dairesi Başkanlığının belediye mülkiyetinde olan Antakya İlçesi Haraparası mahallesinde olan 200 araç kapasiteli katlı otoparkın belediye şirketi olan İmar AŞ.’ye 10 yıl süre ile kiralanması teklifi komisyona havale edildi ve oy birliği ile 5 yıllığına Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin kiralaması kabul edildi. Hatay Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksi Gelir Tarifesi komisyona gönderilerek diğer spor komplekslerine kıyasla %20 daha az ödenmesi ve ödenen küsuratların 10’luk sisteme tamamlanması oy birliği ile kabul edildi. İmar ve Bayındırlık Daire Başkanlığı’nın Rüzgar Enerji Santralleri ile ilgili komisyon yönetmeliği komisyonda görüşülerek yapılacak olan tesisin yerleşim yerine en az 1 km uzaklıkta olması oy birliği ile kabul edildi. İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın Hatay’ın bazı ilçelerinde gerçekleştirmek istediği plan değişiklikleri İmar komisyonuna havale edildi.

Ayrıca ek gündem maddesi olarak görüşülen Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı’nın Almanya’nın Aalen Şehri Festivaline katılacak üyelerin isimlerinin belirlenmesi teklifi mecliste görüşüldü. CHP meclis üyesi Selim Matkap, AKP meclis üyelerinden Osman Sönmez ve Selim Güleroğlu, MHP meclis üyesi Hikmet Kaya’nın Almanya’nın Aalen şehri festivaline katılmaları oy birliği ile kabul edildi. Festivale katılacak olan meclis üyelerinin eşlerinin de yol ücretleri Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı’nın Antakya ve Samandağ ilçelerine Büyük Karaçay Barajından içme, kullanma,endüstri suyu sağlanması ile ilgili protokol meclis gündemine ek olarak sunularak oy birliği ile kabul edildi.

Bir sonraki meclis toplantısı 08 Eylül Salı günü saat 13:00’da yapılacak.

HBB-BASIN-YAYIN-1JPG HBB-BASIN-YAYIN-2JPG