Gücümüzü önce Allah’tan sonra halktan alıyoruz

Ak Parti Hatay Milletvekili Mehmet Alğan, Ak Parti İskenderun İlçe Teşkilatının ev sahipliğinde yaptığı partinin kuruluşunun 14. Yıl dönümü etkinliğinde yaptığı konuşmada Türkiye’deki son günlerde artan terör saldırılarına ilişkin, Türkiye’nin büyük ve güçlü bir devlet olduğunu, teröre karşı dik duracağını söyledi.
İskenderun Belediye Kültür Sarayı’nda düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, İskenderun İlçe Başkanı Vedat Tosun, Kadın Kolları Başkanı Gül Nalcı, Gençlik Kolları Başkanı Çağlar Altınışık, kuruluşundan bu güne partiye ilçe başkanı olarak hizmet eden eski ilçe başkanları İbrahim Yaran, Uğur Feriz, Musa Kurşun, eski milletvekili Mehmet Soydan, Av. Abdulkerim Güven, çevre ilçelerden gelen teşkilat başkanları ve partililer katıldı.
Seçimden önce ve sonraki süreçte çözüm sürecini değerlendiren Milletvekili Alğan, Türkiye’nin 1990’larda de benzer terör eylemleri ile karşı karşıya kaldığına işaret ederek şunları söyledi:
“Yaşadığımız sıkıntıları gidermek için çözüm sürecini başlatmak zorunda kaldık. Ve seçimden önce kardeşlik projesini hayata geçirdik. Ama artık bıçak kemiğe dayandı. Terör unsurları bizim iyi niyetimizi suiistimal etti. Doğudaki vatandaşımızın haklı gerekçelerle bizden istedikleri talepleri yerine getirmek için çözüm sürecini başlattık. Ve biz bu süreci sonuna kadar sürdürmek zorunda hissettik. Çünkü, bıçak kemiğe dayandı. Operasyonlar başladı. Allah’ın izliyle başlayan bu operasyonlar bir gün bitecek, bundan kimsenin tereddüttü olmasın. Artık Türk devleti güçlü bir devlettir. Toplum bunun bedelini ödemeye hazır olduğunu bize hissettiriyor. Ama giden canlar bizim canlarımız, şehitlerimiz canımızı yakıyor. Terör örgütünün bellerini kırana kadar kararlılıkla bu sorunun üzerine gideceğiz.”

DSCF4784
“Erken seçimden biz galip çıkacağız”
Ülke siyasetini de konuşmasında değerlendiren Mehmet Alğan, “Malumunuz 14 yıldır girdiği 4 genel seçimden yüzde 40’ın üstünde oy alarak toplumun teveccühünü alan bir partiyiz biz bu seçimde küçük bir yol kazasına uğramış gibiyiz. Ama bizler hatalarıyla ve kusurlarıyla yüzleşmekten çekinmeyecek bir siyasi partinin fertleriyiz. Sn. Başbakanımızın kullandığı bir söz vardı. “Biz dersimizi önce Allah’tan sonra milletten alırız bizlerde aynısını yaparak davranacağız. 10 – 12 gün içinde erken seçim netleşecek Allah’ın izniyle bu yarıştan tek parti olarak çıkarız” dedi. Erken seçimde millet vekilliği sıralamasında yer allamaması durumunda Genel Merkez’e dönerek çalışmalarına yine devam edeceğini belirterek “Koltuklar geçicidir Allah Şahittir ak parti tek başına iktidara gelecekse benim önceliğim budur liste dışı kalmama rağmen ben tekrar genel merkezdeki görevime dönerim çünkü bu memleket ve dava mevzusudur” diye konuştu.

Ak Parti Hatay Milletvekili Mehmet Alğan, partinin 14 yıllık geçmişine ilişkin yaptığı
konuşmasının devamında şunları söyledi: “Bugüne kadar partiye emeği geçen tüm partililerim hepiniz hoş geldiniz aslında Ak Partinin hikâyesi Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşundan beri darbelerle, itilmişliklerle, dişiyle tırnağıyla, sistemin içinde kalmış ve bir yerlere gelmiş ve 14 yıldır memlekete hizmet etmeye gönüllü insanların hikâyesi aslında, Ak Partinin hikâyesi. Aslında bizim hikâyemizde çok eskilere dayanıyor, nasıl ki toprağın altında yıllardır suyu bekleyen bir tohumun hikâyesi gibi 14 yıldır kurucu genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bir efsane yazıldı bu ülkede hiçbir zaman çözülemeyecek gibi görünen sorunlar çözüldü başörtüsü Kürt sorunu çözülmesi konusunda irade gösterildi. Daha önce iktidara gelmiş sol partilerin bile yapamadığı Alevi Çalıştayları yapıldı iktisadi anlamda çok büyük kalkınmalar yapıldı. Yollar hastaneler adalet sarayları bunlar en görünen kısımları aslında bu memlekette sessiz bir devrim oldu bizlerin devletle olan ilişkimiz değişti. Milletvekillerine ulaşa bilirlik üst düzeye çıktı devlet memurları karşısında el pençe divan durduğumuz değil hakkımızı arayabildiğimiz sözümüzü yüksek sesle dile getirebildiğimiz talebimizi ricamızı özgürce söyleyebileceğimiz bir kuruma dönüştü aslında bizlerin zihniyeti değişti ve bizler artık daha iyi şartlarda kendimizi ifade eder hale geldik.”

DSCF4903 DSCF4867 DSCF4811