İGEV’DEN MEZUNİYET VE GURUR GECESİ

Kısa adı İGEV olan İskenderun Güney Eğitim Vakfı’nın burs desteğiyle yüksek öğrenimlerini tamamlayan öğrenciler, İGEV tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen mezuniyet gecesinde bir araya gelerek mezuniyetlerini coşkuyla kutladılar.
İGEV’in destek ve himayesinde Türkiye’nin çeşitli Yüksek öğrenim kurumlarından bu yıl mezun olan 22 öğrenciye geceye katılan eğitim gönüllüleri ve velilerin huzurunda törenle sertifikaları verildi.
Yelken Kulübünde gerçekleşen geceye İGEV yönetim kurulu üyeleri, mezun öğrenciler ve velilerinin yanı sıra, Arsuz belediye başkanı Nazım Culha, Prof. Dr. İskender Sayek, İTSO başkanı Levent Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, hayırsever işadamları ve eğitim gönüllüleri, çeşitli STK temsilcileri ve kalabalık davetli topluluğu katılım sağladı. Ayrıca gecede hazır bulunan, İGEV’in Almanya’daki kardeş dernek olarak olarak birlikte faaliyetlerde bulundukları “WIRR IN ATTER” derneğinin başkan yardımcısı Refik Karagöz’e de bir başkan Şefik Uyar tarafından teşekkür/anı plaketi sunuldu

IMG_0142
Öğrencilerin sahnede hep birlikte seslendirdikleri 10. Yıl marşına davetliler ayakta coşkuyla eşlik ettiler. Gecede öğrencilerin ve velilerin heyecanı görülmeye değerdi.
İGEV dönem başkanı Şefik Uyar’ın açış konuşmasının ardından Öğrenci komitesi başkanı Selen Kılıç ve Arsuz belediye başkanı Nazım Culha da davetlilere kısa bir konuşmayla hitap etti. Öğrenciler şiirler okudular, gece dans ve eğlencenin yanı sıra keyifli bir yemek organizasyonuyla noktalandı.
İGEV başkanı Şefik Uyar yaptığı konuşmada kısaca şunları söyledi; “ Atatürk’e göre kaynaşmış bir millet haline gelmenin, çağdaşlaşmanın, kalkınmanın, hür ve demokratik bir toplum olabilmenin en etkili aracı eğitimdir. Biz de İGEV olarak üstlendiğimiz misyon gereği gençlerimize sadece burs vermekle yetinmeyip eğitimleri boyunca öğrencilerimizi geleceğe hazırlamak, sosyal gelişime ve kaynaşmaya katkı sağlamak için etkinlikler düzenlemekteyiz. Eğitim gönüllüsü dostlarımızın katkılarıyla eğitimlerini tamamlayarak mezun olan öğrencilerimizin sayısı her yıl artmakta ve İGEV ailesi güçlenerek büyümeye devam etmektedir. Vakfımızın bugüne kadar mezun ettiği 397 öğrencimizin, ülkenin her ilinde ve her kademesinde çalışarak topluma faydalı olacaklarına inancımız tamdır. Bu vesileyle öğrencilerimizi kutluyorum eğitim gönüllüleri dostlarıma teşekkür ediyorum.”

IMG_0183 IMG_0185 IMG_0247