Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, dere ıslahı çalışmalarını yerinde inceledi

Geçtiğimiz yıl dere yataklarının taşması sonucu dört ayda üç sel felaketinin yaşandığı Arsuz’da, dere ıslah çalışmaları Devlet Su İşleri(DSİ), Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Arsuz Belediyesi’nin koordineli çalışmasıyla sürüyor. Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın girişimi ve konu üzerindeki hassasiyetli tutumu sonucu başlayan ve kış mevsiminde taşkın ve sel felaketlerinin önlenmesi için büyük önem taşıyan çalışmalarla Karaağaç Mahallesi’ndeki Belen ve Şekere Dereleri ile Gökmeydan ve Gözcüler Mahallelerinin sınırları içerisinde kalan derelerde olası bir taşkın riskine karşı gerekli tüm önlemler alınmış olacak.
“İşi şansa bırakmıyoruz”
Yapılan çalışmaları bizzat yerinde takip eden ve derelerde yaşanan taşkın sorununa kalıcı çözüm bulunmasının çabası içerisine giren Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, bu yıl dere ıslahının daha temkinli bir şekilde yapıldığını belirterek, “İlçemizde etkili yağışların yaşandığı dönemde meydana gelen ve maddi zarara yol açan sel taşkınlarına karşı gerekli önlemleri almak amacıyla dere ıslahı çalışmalarımız hızla sürüyor. Şu anda Karaağaç Mahallemizdeki büyük ölçekli Belen ve Şekere Dereleri DSİ tarafından ıslah edilmektedir. Belen Deresi’nde büyük oranda tamamlanan çalışmaların bitmesinin ardından Şekere Deresi’ne geçilecek. Bu iki deremizde geçtiğimiz yıl şans eseri herhangi taşma yaşanmadı.

Geçen yıl belediyemizin yaptığı ıslah çalışmalarına rağmen yaşanan sıkıntılardan yola çıkarak, bu yıl dere ıslahında daha temkinli çalışmalar yapılmaktadır. Gökmeydan ve Gözcüler Mahalleleri sınırları arasında kalan derelerin ıslah çalışmalarına Hatay Büyükşehir Belediyemiz katkı sundu. Hala, halihazırda büyükşehir belediyemizin ağır iş makineleri bu derelerde belediyemizle birlikte çalışmalarını sürdürmektedir. Hedefimiz; sonbahara kadar derelerin ıslah çalışmalarının tamamlanması ve kış mevsiminde herhangi bir taşkınlık yaşanmaması için gerekli tüm tedbirlerin alınmasıdır” dedi.

1 2 3 4

Önceki İçerikİTSO’da Filtre Toplantısı değerlendirildi
Sonraki İçerikDörtyol’da bizler var oldukça ‘Kalleşlerin ve Gancıkların’ gömülmesine müsaade etmeyeceğiz