BAŞKAN SAVAŞ ZİLLİ DERESİ KÖPRÜSÜ’NÜN TEMELİNİ ATTI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Arsuz İlçesi Madenli Mahallesi’nde bulunan Zilli Deresi’nin üzerinde yapılacak köprünün temelini attı.
Temel atma törenine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Fen İşleri Daire Başkanı Ekrem Baldıran Arsuz Belediyesi Başkanı Nazım Çulha, CHP Hatay milletvekillerinden Mevlüt Dudu ve Serkan Topal, Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal ve 25. Dönem CHP milletvekili adayı Riyat Kırmızıoğlu katılım gösterdi.düzenlenen törende son zamanlarda yaşanılan terör olayları neticesinde şehit düşen askerler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından istiklal marşı okundu.

HBB-BASIN-YAYIN-1JPGNazım Çulha “Arsuz İlçesi Şantiye Alanına Döndü”
Konuşmasını yapan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Çulha: ” Bugün burada çok önemli bir köprünün temelini atmak için toplanmış bulunuyoruz. Zilli Deresi üzerinde bulunan köprü 4-5 yıl önce deforme oldu. 3 yıl önce de tamamen yıkıldı. Şu anda temelini atacağımız köprü ilçemizde Çengen Mahallesi’nden başlayıp Madenli, Üçgüllük, Akçalı, Hacıahmetli, Höyük ve Höyük Avcılar Suyu karayollarına alternatif bir yol güzergahını oluşturacaktır. Bundan dolayı Arsuz ilçesi için çok önemsediğimiz bu önemli çalışmayı Büyükşehrimize ilettik. Onlar da hızlı bir şekilde ihaleye çıkardılar ve bugün burada açılışı yapılıyor. Bu konuda başta Hatay Büyükşehir Belediye başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş olmak üzere Fen İşleri Daire Başkanı Ekrem Baldıran’a ve bu konuda emeği geçen çok sayıda teknik elemana huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Arsuz ilçesi gördüğünüz gibi şantiye alanına döndü. Bir yılda ilçe sınırları içerisinde çok ciddi çalışmalar yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz. Ben bu köprünün başta Madenli Mahallesi olmak üzere bütün ilçemize bütün mahallelerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

HBB-BASIN-YAYIN-2JPGArsuz Son Seçimde Bir Milletvekili Kaybetti Ama Hizmet Almayı Hak Etti
”En büyük başkan bizim başkan” ve ”Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganlarıyla konuşma kürsüsüne gelen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş : ” Çok değerli hemşerilerim hepiniz hoş geldiniz. Arsuz belki son seçimde kıl payı ile bir milletvekilini kaybetti ama hizmet almayı hak etti ve kazanmaya da devam ediyor. Riyat kardeşimiz için çok üzüldük ama Arsuz’a daha iyi hizmet yaptığımız için Arsuz halkı adına ve belediye adına çok seviniyoruz. Çok kısa bir sürede iki köprünün de yapımına başladık. Bugün burada bu köprünün temelini atıyoruz 15-20 gün içinde de diğer 3. Köprünün açılışını yapacağız.” dedi. Konuşması sık sık alkış ve tezahüratlarla kesilen Savaş: ”Arsuz’a 4 tane menfez yaptık ve 36 kilometre sathi kaplama, 22 kilometre de asfalt kaplama yaptık. Bunlarla birlikte 50 tane de sosyal tesis inşaatına başladık.

Bir kaç ay içinde onların da açılışına başlayacağız. Onların da ortalama 750 bin ile 1 milyon arasında bir maliyeti var. Bunlarla birlikte selden çok zarar gören köylerimiz oldu. Bunun için merkezdeki su tahliye hatlarında tamir ve onarımlara başladık. Bizim bunların dışında yapmamız gereken ve buranın en çok ihtiyacı olan bir şey var; o da altyapı. Üçgüllük’te yapılacak arıtma tesisi için yakında ihaleye sunacağız. İkincisi Arsuz’un bir kısım altyapısını kanalizasyonunu İskenderun’a bağlayacağız. İskenderun’a bağlanacak kısmın ihalesi bitti projesi yapılıyor. Üçgüllük’e bağlanacak kanalizasyon projesini de hazırladık. Önümüzdeki yılın İlkbaharına kadar Arsuz’un içme suyu ihalesini de yapacağız.

HBB-BASIN-YAYIN-6JPG

Arsuz’un sıkıntılarını gidermek adına elimizden geleni yapıyoruz. Bu sizin hakkınız siz iki seçimde de dimdik durdunuz. Allah hepinizden razı olsun. Arsuz’ u daha güzel bir hale getirebilmek değerli başkanımızla, buradaki meclis üyeleriyle ve yönetici arkadaşlarımızla uyum içerisinde çalışıyoruz. İlçeyle büyükşehirin koordinasyonu çok önemli. Şu bir gerçek ki bu yaptıklarımızdan öte Arsuz’a yapacağımız alt yapı çok önemli çünkü Arsuz’ u kurtaracak olan bu proje. Zilli Deresi’nin temel atma töreninde hayırlı olmasını diliyorum. Bütün bu köprüler bütün bu hizmetler hayırlı olsun. Arsuz hak ediyor biz de yapıyoruz.” şeklinde konuştu.
64 metre uzunluğunda 13 metre genişliğindeki yapılacak köprünün temelinin atıldığı Zilli Dersi’nde kesilen kurbanın ardından pasta ve meşrubat dağıtıldı.
Zilli deresi üzerinde yapılacak olan köprünün 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlanıp vatandaşların hizmetine sunulması planlanıyor.

HBB-BASIN-YAYIN-8JPG HBB-BASIN-YAYIN-9JPG HBB-BASIN-YAYIN-10JPG

Önceki İçerikHerşey spor için
Sonraki İçerikHadise’nin İskenderun Konseri Ertelendi