GELİŞİM’DE DEV MİDE FITIĞI ONARILDI

Sık sık yaşadığı mide ağrısı ve yutma güçlüğü şikâyetiyle Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’ne başvuran Neşe Şahin, Bariatrik (Obezite) ve Reflü Cerrahisi Uzmanı Genel Cerrah Op. Dr. Cavit Göktaş’ın gerçekleştirdiği başarılı laparoskopik operasyon sonucu sağlığına kavuştu.
Yapılan tetkiklerde mide fıtığı ve safra kesesinde taş olduğu belirlenen Neşe Şahin’in ameliyat esnasında midesinin yaklaşık yarısının göğüs kafesinde yer aldığını tespit eden Op. Dr. Cavit Göktaş, aynı seansta mideyi karın boşluğuna aldıklarını ifade etti.

“Başarılı bir operasyon gerçekleştirdik”

Neşe Şahin’de nadir görülen bir durum yaşandığını ifade eden Op. Dr. Göktaş, “Yutma güçlüğü, kusma, bulantı şikâyetiyle polikliniğimize başvuran hastamıza yapmış olduğumuz tetkikler sonucu, ileri düzeyde mide fıtığı ve safra kesesinde taşların mevcut olduğunu tespit ettik. Bunun üzerine hastaya laparoskopik nissen ameliyatı ve kolestektomi planladık. Ameliyatta, midenin bir kısmının, laparoskopik kamera aracılığıyla göğüs boşluğunda olduğunu saptadık. Hastamızdaki bu durum, astım ve KOAH hastalığının şiddetlenmesine yol açmaktaydı. Bunun üzerine mideyi karın boşluğuna alıp, hastamıza mide fıtığı tamiri ve laparoskopik kolesistektomi gerçekleştirdik. Hastamızda ameliyat sonrası herhangi bir komplikasyon gelişmedi. Ayrıca ameliyat sonrası, yutma güçlüğü ve solunum sıkıntısı tamamen geçmiş oldu” açıklamasında bulundu.

“Midemin durumunu ameliyat sonrası öğrendim”

Ameliyat sonrası kendini çok iyi hissettiğini ifade eden Neşe Şahin ise, “Safra kesemde taş vardı. Bu duruma çok aldırmıyordum, ama midemdeki fıtık beni rahatsız etmeye başlamıştı. Zaman zaman yutma problemi yaşıyordum. Bu nedenle Doktor Cavit Göktaş’a başvurdum. Yapılan endoskopi sonucu, ameliyat olmam önerildi. Her geçen gün yutma problemim arttığı için bir an önce ameliyat olmak istedim. Ameliyat sonrası, midemin bir kısmının, göğüs boşluğunda olduğunu ve ameliyatta midemin düzeltildiğini söyledikleri zaman çok şaşırmıştım. Beni sağlığıma kavuşturan Doktorum Cavit Bey ve sağlık ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

cavit göktaş DSC_0003