Kaymakam Özyiğit,Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evleri ve Çocuk Yuvasını Ziyaret Etti

İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, Devletimizin himayesi altındaki çocuklarımıza sıcak bir aile ortamı sağlayarak geleceğe en iyi şekilde hazırlanmalarına katkı sunan “İskenderun Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evleri ve Çocuk Yuvası Müdürlüğü” çalışanları ve burada kalan çocuklarımızla bayram coşkusunu paylaştı.

17 Temmuz 2015 Cuma günü (Bayramın 1.Günü) gerçekleştirilen Sevgi Evleri ve Çocuk Yuvası’nda barınmakta olan çocuklar ile bayramlaşma programına; İlçemiz Kaymakamı Sayın H.Hasan Özyiğit, Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Gözüküçük, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Kurmay Kıdemli Binbaşı Erdinç Balkan, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Karayılan, İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yılmaz Balaman ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü İbrahim Yıldırım eşlik etti.

Çocuklarla bayramlaşan Kaymakam Özyiğit, onlarla yakından ilgilenerek bayramın güzelliğine ve özelliğine yakışır bir gün geçirdiler.

Millet olarak bizi bir arada tutan en temel duygunun; acıyı ve sevinci paylaşmak, ihtiyaç sahiplerine ulaşmak ve birlik beraberlik içerisinde bir bütün olarak geleceğe güvenle yol almak olduğunun altını çizen Kaymakam Özyiğit; “Zenginlik paylaşmak, olmayanlara aktarmaktır. Var olana şükrederken, olmayanları hatırlamaktır. Üzüntüyü paylaşarak azaltmak, sevinci paylaşarak çoğaltmaktır” diye konuştu.

Kaymakam Özyiğit; Dünyanın en masum duyguların çocuklarda bulunduğunu, onların sevinçlerinde de, mutluluklarında da, heyecanlarında da coşkulu, samimi, dürüst ve paylaşımcı olduğunu, Dünyada sadece çocuklara ait o samimi heyecan ve coşkun mutluluğun bu müstesna günler vesilesiyle bizim topraklarımızda bizim çocuklarımızca bir başka yaşandığını dile getirdi.

Çocuklarımızın geleceğimizin güvencesi ve yaşama sevincimiz olduğunu vurgulayan Kaymakam Özyiğit, Onların son derece modern, sıcak ve samimi bir ortamda yaşamalarına imkân veren hayırsever Tosyalı ailesine böylesine hayırlı bir hizmette bulunduğu için teşekkür ederek, bu tür yatırımların geleceğe yapılmış en önemli yatırım olduğunu da sözlerine ekledi.

Sevgi Evleri ve Çocuk Yuvası’na gerçekleştirilen ziyaretin müteakibinde İlçemiz Mustafa Kemal Mahallesi Şehit Hasan Ali Yücel Caddesi’nde ikamet eden 83 yaşındaki Fatma Uçar ziyaret edilerek, kendisi ve ailesiyle bayramlaşıldı.

Fatma teyze ve ailesi ile hoşsohbet ortamında bir araya gelen Kaymakam Özyiğit, “Yaşlılarımız, dünün gençleri, bugünün yaşlıları olarak bizim hayatımızda ve gönlümüzde özel bir yere sahiptir. Geçmişin tecrübelerini bugünlere taşıyan, dün ile bugün arasında köprü vazifesi gören ve geleceğimize ışık tutan en değerli varlıklarımız olan yaşlılarımız inancımızın ve kültürümüzün bir gereği olarak da, her zaman evimizin en güzel köşesine layık görülmüştür” dedi.

IMG_4614 IMG_4616 IMG_4624 IMG_4632 IMG_4634 IMG_4639 IMG_4655

Önceki İçerikBöke’den baba ocağına çıkartma
Sonraki İçerikİTSO çalışanlarına İş Sağlığı ve İş Güvenliği Eğitimi Verdi