Özel İskenderun Gelişim Hastanesinde Aort ameliyatı hayatını kurtardı

Ana aort damarı patlamak üzere olan 79 yaşındaki Arif Özparlak, Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. M. Adnan Celkan’ın gerçekleştirdiği aort cerrahisiyle hayata yeniden tutundu. Normalde üst çapı 4-5 santim olması gereken aort damarı 10 santime ulaşan Özparlak, geçirdiği operasyon sonucu hayati tehlikeyi atlatarak, rahat nefes almaya başladı.
Riskli bir ameliyatı başarıyla gerçekleştirdiklerini ifade eden Doç. Dr. M. Adnan Celkan, “Hastamızın kalpten vücuda temiz kanı dağıtan büyük aort damarının 10 santime ulaştığını tespit ettik. Arif Özparlak’ın yaşı nedeniyle ameliyat riski yüksekti. Fakat ileri derecede görülen aort genişliği sebebiyle mutlaka ameliyat olması gerektiğini paylaşarak, hastamızı gerekli tetkikler sonrasında ameliyata aldık. Çabuk toparlanan hastamızın sağlığı, gayet iyi durumda” açıklamasında bulundu.

“Sonunda direncim kırıldı”
Her defasında ameliyat olmaktan çekinen Arif Özparlak ise, “Üç Yıl önce aort anevrizması teşhisi koyulmuştu. Aort damarımın genişliği o zaman 7 santimdi. Doktorum Adnan Celkan, üç yıl önce ameliyat olmam gerektiğini belirtmişti, fakat kalp ameliyatıyla ilgili korkularım vardı. Babamı kalp ameliyatı sonrası kaybetmiştim. Bu nedenle ameliyat olmamak için direndim. Fakat kriz geçirince ameliyat olmak zorunda kaldım. Şuan gayet iyiyim. Doktorum Adnan Celkan ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Doktorumuz İskenderun için büyük bir şans” dedi.

celkan