Bütün renkleri buluşturan iftar

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin tüm ilçelerde düzenlediği ‘Mahallede Ramazan Etkinliği”nin finali hoşgörüsüyle güzel, farklılıklarıyla bir bütün, birlikte yaşama kültürüyle de adeta bir çekim merkezi olan Arsuz’da gerçekleşti.

2
Gümüş Otel’de düzenlenen ve farklı din ve inançları buluşturan iftar yemeğine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu ve Birol Ertem, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz İlçe Emniyet Müdürü Hacı Osman Akçakoca, Arsuz Kent Konseyi Başkanı İskender Sayek, İskenderun Ortodoks Cemaat Vakfı Başkanı Can Teymur, Alevi İnanç Önderleri, siyasi parti temsilcileri, işadamları, oda başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile binlerce Arsuzlu katıldı. Şeyh Hüseyin Şanlı’nın okuduğu duaların ve birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları verdiği konuşmasının ardından, davetliler aynı sofrada, hep birlikte iftarda buluşmanın coşkusunu yaşadı.

IMG_6040
İftar yemeğinin ardından eski fuar alanında düzenlenen Ramazan etkinliklerine geçildi. Türk Tiyatrosu’nun omurgasını oluşturan orta oyunları, sergilenen eğlenceli mini gösteriler, izleyenleri hayretler içinde bırakan ateş şov, manevi huzur sunan sema gösterisi, harmandalı ve Seymen oyunları ile Etiyopyalı Akrobasi Topluluğu’nun gösterisiyle unutulmaz bir gece yaşayan Arsuzlular, Mustafa Kemal Atatürk ve Çanakkale Şehirleri’nin de anıldığı gecede Ahmet Coşkun ve Volkan Sönmez’in okuduğu şiirler ve seslendirdikleri şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti.
Daha sonra sahneye çıkan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Arsuzlular’la birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Arsuz’da çok coşkulu bir kalabalık var. Arsuz Belediye Başkanımız Nazım Culha ile birlikte sizler için çalışıyoruz. İstanbul’da aldığım Yılın Belediye Başkanı ödülünü tüm Hatay adına aldım. Her şey sizlerle güzel. Ramazan Ayı’nın birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde geçmesini temenni ederek, şimdiden hepinize iyi bayramlar dilerim” dedi.

IMG_6068Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da unutulmaya yüz tutmuş olan Ramazan etkinliklerini tüm ilçelerde yeniden canlandırdığı için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a teşekkür etti.
Gecenin sonunda ise Medica Arsuz Hastanesi’nin Kurucu Baştabibi Salih Yılmaz, yatırımcıya olan desteklerinden dolayı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’ya teşekkür etmek amacıyla çiçek takdim ederek sürpriz yaptı.

IMG_6065 IMG_6075 IMG_6170-- IMG_6267 IMG_6338 IMG_6370 IMG_6443 IMG_6470 IMG_6482