DÖRTYOL’DA İÇMESUYU ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), içmesuyu şebekelerindeki kayıp-kaçağın önüne geçmek için çalışmaların devam ettiğini duyurdu.

Kayıp-kaçağı minimum seviyeye düşürme çalışmaları kapsamında HATSU, Dörtyol ilçesine bağlı Yeşilköy Mahallesi’ni besleyen ve dere yatağından geçen eski borulardaki kaybı engellemek için yenileme çalışmasının yapıldığını açıkladı.

Yağışlarla oluşan sel sularından dolayı AÇB borularda meydana zararların ve mahallenin sık sık yaşadığı su kesintisi sıkıntısı ile su kaçağının önüne geçmek için hattın PVC borularla yenilendiğini belirten Genel Müdürlük, hattın zarar görmemesi için de beton set çalışmasının yapıldığını bildirdi.

HATSU, su sıkıntısının yaşanmaması adına kent genelinde bakım, onarım ve yenileme çalışmalarının devam ettiğini ve yapılan çalışmalar ile vatandaşların rahat bir nefes alacağını kaydetti.

Genel Müdürlük, titiz ve kapsamlı bir şekilde yapılan hat çalışmasında 1 kepçe ve 5 personelin görev yaptığını açıkladı.

DÖRTYOL’DA İÇMESUYU ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR (1) DÖRTYOL’DA İÇMESUYU ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR (2) DÖRTYOL’DA İÇMESUYU ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR (4)