Kurtuluş Bayramı Atatürk Anıt Alanında Yapılan Törenle Başladı

Türk ordusunun Hatay topraklarına İskenderun’dan girişinin 77. yıldönümü Atatürk Anıt Alanında yapılan törenle coşku ile kutlandı.

Kurtuluş Bayramı dolayısıyla 05.Temmuz.2015 Pazar günü Saat: 10.30’da İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız ve İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil anıt alanına çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Belediye Başkanı Seyfi Dingil, şanlı Türk ordusunun İskenderun’a girişinin 77. yıldönümünü gururla, coşkuyla ve geleceğe olan güvenle kutladıklarını belirtti.5 Temmuz 1938’in İskenderun’un ve bütün Hatay’ın kaderini ve geleceğini belirleyen tarihi bir gün olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Seyfi Dingil;”Sevgili İskenderunlular, Bugün 5 Temmuz 2015.Tarihi şan ve şerefle dolu muzaffer Türk Ordumuzun Hatay’ımıza İskenderun’dan girişinin 77.nci yıldönümünü kutluyoruz. Ey Şanlı Türk Ordusu, Hatay’a hoş geldin, Bizlere şeref verdin.

Sevgili İskenderun’lular; Osmanlı İmparatorluğu parçalanmış, yurdumuz işgal edilmişti. Türk’ün büyük atası Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milletimiz yeniden diriliş harekâtı başlattı. Düşman yurt topraklarından atıldı. Kurtuluş savaşı bitmiş ancak Hatay misak-ı milli sınırları dışında kalmıştı. Hatay stratejik öneme sahip değerli bir coğrafya parçasıydı. Sahip çıkmak isteyenler vardı. Sömürgeci, emperyalist Fransa gibi, Suriye gibi. Hataylı bir kurtuluş savaşı verdi. Hem dahili hem de harici düşmanlara karşı. Hataylı anavatana kavuşmak, anavatanla kucaklaşmak istiyordu. Önce Fransız işbirlikçileri bertaraf edildi.24.Ağustos.1938’de Hatay’da millet meclisi seçimi yapıldı.2.Eylül.1938’de Tayfur Sökmen Hatay Cumhurbaşkanı seçildi.23.Haziran.1939’da Hatay millet meclisinin oy birliği kararı ile anavatana katıldı. Ey Büyük Atatürk, Hatay’lı sana minnettardır”dedi.

Anıt alanında düzenlenen törenin ardından protokol üyeleri Belediye Sanat Galerisinde açılan ‘Dünden bugüne İskenderun’ adlı resim sergisine katıldılar. İskenderun Kurtuluş Bayramı etkinlikleri kapsamında TCG Karataş Gemisi de halkın ziyaretine açıldı. İskenderun Deniz Üs Komutanlığı Askeri Limanında bulunan TCG Karataş Gemisi saat:10.00-16.00 saatleri arasında vatandaşların yoğun ilgisi ile ziyaret edildi.

IMG_3424IMG_3427IMG_3432IMG_3433IMG_3435IMG_3437IMG_3444IMG_3448IMG_3458IMG_3471IMG_3472








Önceki İçerikYazın Sıcağından Kurtulmanın Tek Adresi Akdeniz Yüzme Havuzu
Sonraki İçerikİskenderun’da Ayna Grubu Çoşkusu