İskenderun Bilim Merkezinde Sona Gelindi

İskenderun Belediyesi bünyesinde hazırlanan, Kalkınma Bakanlığı Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı destekli İskenderun Bilim Merkezinde sona yaklaşıldı. Konu ile ilgili olarak bir açıklamada bulunan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Bilim merkezinde gerçekleşecek bilimsel etkinliklerin, kentin ve bölgenin sosyal kültürel yapısına katkıda bulunacağını belirterek İskenderun Belediyesi Bilim Merkezi projelerine Kalkınma Ajansı tarafından 705.902.19 TL destek sağlanacağını söyledi. Bilim etkinliklerinin kültür, sanat ve spor etkinlikleri kadar önemli olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Seyfi Dingil açıklamasında şu görüşlere yer verdi;”tüm gelişmiş kentler gibi İskenderun’da çağdaş bir astronomi ve bilim merkezi kazanmış olacaktır. İskenderun Belediyesi bünyesinde bir Gözlemevi ve Planetaryum kurulması kente bilimsellik kazandırarak İskenderun’u turizm açısından da ziyaret edilmek istenen bir yapıya kavuşturacaktır.

İskenderun bilim merkezinin kurulmasıyla, İskenderun bölgenin bilim ve teknoloji alanında merkezi haline gelerek benzer proje ve yatırımlar için arzu edilen bir şehir olacaktır”dedi. Önümüzdeki günlerde imzalanacak sözleşme ile birlikte Türkiye’nin sayılı bilim merkezlerinden birine kavuşacak olan şehrimizde böylesine anlamlı bir projenin gerçekleşmesi İskenderun Belediyesine büyük bir prestij kazandıracaktır.

Çankaya mevkiinde inşa edilecek Bilim merkezi sayesinde İskenderun’un kenar mahalleleri de farklı bir hizmetle buluşmuş olacak diyen İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, öncelikle bölge çocukları ve gençlerin bilime olan ilgileri artarak kendi okullarındaki derslerini daha istekli takip edecekler ve Türkiye’nin bilim ülkesi olma yolculuğuna katkıda bulunacaklar. Bilim merkezi şehrin sosyal ve kültürel yapısına büyük katkıda bulunacaktır şeklinde konuştu.

bilim merkezi  2 bilim merkezi 1

Önceki İçerik5 TEMMUZ KURTULUŞ BAYRAMI
Sonraki İçerikİskenderun’da Parkomat Aboneliğine Geçildi