İskenderun Belediyesi’nden sel feleketine anında müdahale

İskenderun Belediyesi ekipleri ,Cumartesi günü sabah saatlerinde başlayan sağanak yağışın sebebiyet verdiği sel feleketine anında müdahale ederek olası bir facia yaşanmasına engel oldu.Denizciler,Sarıseki ve Karayılan Mahallelerinde yaşanan sel nedeniyle ev ve iş yerlerinde su baskınları yaşandı, yollar trafiğe kapandı.Özellikle Sarıseki Mahallesi’nde etkili olan sel suları mahallenin içinden geçen Kuru Deresi’ni taşırdı ve otoyol menfezini patlattı.Bu patlama ile birlikte otoban yolunun üst kısımlarında heyelan oluştu ve kayan toprak ve taşlar İskenderun-Adana otoyolunun bir bölümü trafiğe kapandı.

Denizciler Belediye Garajında bulunan iş makinaları İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in talimatı ile anında olay yerine gönderildi. Saat 07.30 sıralarında kapanan otoyolu açmak için İskenderun Belediyesi ekipleri çalışma başlattı.Sel suları nedeniyle E91 Karayolu da gölete döndü. İskenderun Belediyesine bağlı ekiplerin çalışma yapması nedeniyle trafik akışına uzun bir süre izin verilmedi. İskenderun Belediye Başkan Yardımcıları Ergün Gözükçük ile Cemil Çengel olay yerine gelerek çalışmaları yakından takip ettiler. Başkan Yardımcısı Ergün Gözüküçük, sel nedeniyle ölen ya da yaralanan olmadığını belirterek, “sabah saatlerinden itibaren Belediyemizin bütün imkanları seferber edildi.

Sarıseki mahallemizde su biriken evlere belediyemize ait arozözlerle müdahale edilerek suların tahliyesini sağladık. Bir evde büyükbaş hayvanlar sular altında kalmış onlar da kurtarıldı.Ekiplerimiz felaketin yaralarını sarmaya çalışıyor” diye konuştu.

sel  5 sel 1 sel 2 sel 3 sel 4 sel 6