İskenderun Belediyesi dini duyguları istismar edenlere geçit vermiyor

İskenderun Belediyesi Ramazan ayında sayıları artan ve halkın dini duygularını istismar ederek satıcılık yapan çok sayıda kişiyi topladı.

İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, özellikle cami çevrelerinde ve kentin ana caddelerinde vatandaşlara kitap ve çeşitli dua kartları satıp yardım alabilmek için gezen şahısları toplayarak İskenderun Belediyesi Zabıta Karakoluna götürdü.

Adana ve Osmaniye illerinden geldikleri belirlenen çok sayıda kişi yapılan işlemlerin ardından şehir dışına çıkartıldı. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, duygu sömürüsü yapan bu kişilere aldanılmaması gerektiğini bildirdi. Vatandaşlardan yardım talebinde bulunan bu kişilere sadaka niyeti ile para verilmemesini isteyen İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Uçucu, İskenderun genelinde bu tür çalışmalarının devam edeceğini belirtti. Ramazan ayı bile birlikte şehir genelinde sayıları artan din istismarcılığı yapan kişilere karşı vatandaşları uyaran İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürü Uçucu;”İskenderun artık yeni bir şehir olma yolunda hızla ilerliyor. Bu manzaralara fırsat ve izin vermemiz mümkün değil.

Duygu sömürüsüne ve insanların iyi niyet, acıma ve özellikle yardım etme hislerinin istismar edilmesine izin vermeyelim. Bu yöntem ile dilencilik yapmanın 5326 sayılı Kabahatler Kanununca da yasaktır. Halkımızdan beklentimiz bu şahıslara yardım etmemeleri ve gördükleri yerde İskenderun Belediyesinin 444 1939 numaralı hattına ihbarda bulunmaları. Şehrimizde bu kişilere fırsat vermeyelim”dedi.

DİN İSTİSMARCILARI  1 DİN İSTİSMARCILARI 2