201 kilo ağırlığındaki Mustafa’ya obezite ameliyatı

25 yaşında, 201 kilo ağırlığında olan Mustafa Özer, Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Bariatrik (Obezite) ve Reflü Cerrahisi Uzmanı Genel Cerrah Op. Dr. Cavit Göktaş’ın gerçekleştirmiş olduğu tüp mide ve baypass ameliyatıyla, düzenli olarak kilo vermeye başladı. Obezite hastalarının umudu olan tüp mide ameliyatından sonra, daha rahat nefes aldığını belirten Mustafa Özer, bir an önce hayalindeki kiloya kavuşmak istediğini söyledi.
Mustafa Özer’e uygulamış oldukları ameliyat hakkında bilgiler veren Genel Cerrah Op. Dr. Cavit Göktaş, “201 kilo ağırlığında 64,9 vücut kitle indeksi olan ve yandaş hastalığı olmayan Mustafa’nın, sleeve gastrektomi operasyonunu başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Hastanemizde şuana kadar gerçekleştirmiş olduğumuz operasyonlardan vücut kitle indeksi en yüksek olan hastamızda, ameliyat sonrası herhangi bir komplikasyon gelişmedi ve hastamız ilk haftadan itibaren de kilo vermeye başladı. Mustafa’da, özellikle nefes alma sorunun kaybolmaya başlaması, hastamızda motivasyon artışına neden oldu ve kendisini daha iyi hissetmesini sağladı” açıklamasında bulundu.

“Nefes almaya başladım”
Kendine uygun kıyafet bulmakta zorlandığını dile getiren Mustafa Özer ise, “Çocukluktan beri kilo problemi yaşıyorum. Fakat liseden sonra sıkıntılarım kat kat artmaya başladı. Nefes alamayacak duruma gelmiştim. Yakınlarımın tavsiyesiyle, Doktor Cavit Göktaş’a başvurdum. O’na güvendim ve ameliyat oldum. Nefes aldığımı hissettiren doktoruma da ayrıca teşekkür ediyorum. Şuan tek hayalim, istediğim gibi kıyafet giyebilmek” dedi.

obezited 2 obezite1

Önceki İçerikDörtyol Gençler Birliği Spor sponsor bulamazsa kapanacak
Sonraki İçerikSizde okuyun çocuklarınıza rol model olun