Suriyeli araçlar için özel plakalar 31 Temmuz Son Gün

Suriyeli araç sahiplerinin sadece 1.915 araç Türk plakası aldı.

Kayıt altına alınan Suriyeli araçlara il kodundan sonra geçicİ tescil olarak SAA 001’den SZZ 999’a kadar sıralı plakalar verilecek.
31 TEMMUZ SON GÜN
2 milyonu bulan Suriyelilerin otomobilleri  yollarda boy gösteriyor.

İçişleri Bakanlığı, trafik kurallarını ihlal eden, suça veya kazaya karışan Suriyeli araçların sayısı artınca bunların takibini yapabilmek için 3 Nisan 2015 tarihinden itibaren, ülkelerindeki olağanüstü haller nedeniyle Türkiye’ye gelen Suriyelilere ait araçlara geçici trafik belgesi ve tescil plakası vermeye başladı.
Bu tarihten önce Türkiye’ye girmiş araçlar için önce 30 gün süre tanındı, daha sonra bu süre 60 güne çıkartıldı. Önceden giren araçlar için tanınan süre 2 Haziran’da sona erdi ancak beklenen yine olmadı bu kez süre 31 Temmuz’a kadar uzatıldı.

SURİYELİ ARAÇLAR İÇİN ÖZEL PLAKA: SAA 

Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre, illerde yürütülen geçici trafik belgesi ve tescil plakası uygulaması için 14 Mayıs 2015 itibarıyla başvuran araç sayısı sadece  1915’te kaldı. Türkiye’de şu an Suriyelilere ait kaç adet araç bulunduğu bilinmezken, geçici plaka verilen araçlar için sadece kendileri, eşleri ve çocukları tarafından kullanılma şartı getirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik çerçevesinde geçici tescil uygulaması kapsamında Suriyelilere ait araçlara TR rumuzlu tescil plakası verildiğini, kayıt altına alınan araçlara bulundukları il kodundan sonra gelmek üzere SAA 001’den başlayıp SZZ 999’da sona erecek şekilde üçlü harf/rakam grubu plaka verildiğini bildirdi. Suriyelilerin kendi ülkelerine ait plakaları il emniyet müdürlüklerinde tutuluyor.

TRAFİKTEN MEN EDİLECEKLER

Uygulamaya göre araçların Suriye’ye dönüşleri sırasında geçici plaka sökülerek eski plaka verilecek. Geçici plakalar, araçlar Türkiye’de kaldığı sürece geçerli olacak. Geçici trafik belgesi ve plakası bulunmayan araçlar süre sona erdiğinde yakalandıkları anda trafikten men edilecek.

1b016a318315c680a16d 1087571_620x410

 

Önceki İçerikİskenderun Özel Gelişim Hastanesinden motivasyon zamanı
Sonraki İçerikBelen Sosyal Market açıldı