SAMANDAĞ VE BELEN’İN İÇMESUYU İHALESİ YAPILDI

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlğü(HATSU), Hatay’ın kaderini değiştirecek olan “50 Yılın İçmesuyu Projesi” kapsamında Altınözü ve Yayladağı’nın ardından Samandağ Tekebaşı Grup İçmesuyu İnşaatı ile Belen merkez ve Belen Kıcı Mahallesi içmesuyu inşaatı işlerinin ihalesine çıkıldığını bildirdi.
HATSU’nun yatırım programında olmamasına rağmen, Hataylıların yaşadığı sıkıntının ortadan kaldırılması için harekete geçen idare, “50 Yılın İçmesuyu Projesi” parolasıyla başlatılan çalışmalar çerçevesinde Samandağ’ın Tekebaşı, Çöğürlü, Sutaşı, Kuş Alanı, Koyunoğlu ve Yeşilköy Mahalleleri’nde yaşanan içmesuyu problemi döşenecek 14 KM’lik içmesuyu hattı ile ortadan kaldırılacak. İhalesi yapılan proje kapsamında Samandağ-Tekebaşı Grup İçmesuyu inşaatının yanı sıra bölgeye 3 depo ve 2 terfi merkezi de inşaa edilecek.
İçmesuyu problemleriyle boğuşan bir diğer ilçe olan Belen’in de bu probleminin ortadan kaldırılması adına ilçeye 137 KM’lik içmesuyu şebekesi döşenecek. Belen ilçe tarihinin en büyük altyapı yatırımlarından biri olacak çalışma tamamlandığında Belenlilerin uzun yılların suyun kaynağında yaşamalarına rağmen yaşadıkları içmesuyu sıkıntısı ortadan kaldırılmış olacak. Belen’e 137 KM’lik içmesuyu şebekesinin yanı sıra 5 adet içmesuyu deposu da inşaa edilecek.
Samandağ ve Belen ilçelerinin kaderini değiştirecek olan içmesuyu projeleriyle ilgili görüşlerini bildiren Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, karşılarına çıkarılmaya çalışılan engelleri aşarak hizmet üretmeye devam ettiklerini söyledi.
“Erzin için ne istiyorsak Samandağ için de onu istiyoruz, Yayladağı’na nasıl hizmet ediyorsak, Dörtyol’a da aynı istek ve kararlılıkla hizmet ediyoruz” diyen Başkan Savaş, hizmet noktasında siyasi ayrımcılığın olmadığı bir Hatay hayalini gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.

HATSU LOGO