HATSU, ERZİN ATIKSU ARITMA TESİSİ ARAZİSİNİN DEVRİNİ BEKLİYOR

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Erzin ilçesi Atıksu Artıma Tesisi ile ilgili çıkan haberler nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

Erzin ilçesinin kanalizasyon şebeke inşaatının bitme noktasına geldiğini bildiren genel müdürlük, kanalizasyonun bitme aşamasına geldiğini, HATSU tarafından çalışmaları yürütülmekte olan Erzin Atıksu Arıtma Tesisi için Erzin Belediyesine tahsis edilen hazine arazisinin HATSU’ya devir işlemleri devam ettiğini ve Milli Emlak Genel Müdürlüğünce 20.11.2014 tarihli izin yazısının Başbakanlıkta beklediğini açıkladı.

Erzin Atıksu Arıtma Tesisi’nin finansman çalışmalarının sonuçlandırıldığını ve İller Bankası Genel Müdürlüğü’nden SUKAP kapsamında kredi temin edildiğini belirten HATSU, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “İller Bankası Adana Müdürlüğü ve HATSU Genel Müdürlüğü Etüt Plan Daire Başkanlığı elemanlarınca ihale öncesi tespitler yapılmış olup ihale hazırlık çalışmaları İller Bankası Genel Müdürlüğünce yürütülmektedir. Yakın zamanda ihalesi yapılacak olan Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatının başlaması için tek engel şuan için Arıtma tesisinin yapılacağı yerin HATSU’ya tahsis edilmesidir.”