Arsuz Belediyesi, projelerle konuşuyor

Arsuz’a kent meydanı

Arsuz Belediye Meclisi Haziran ayı meclis toplantısını iki oturumda gerçekleştirdi. Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha başkanlığında, 6 gündem maddesiyle yapılan toplantıya, projesi Hatay Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı(DOĞAKA)’na sunulan ve bedeli 749 bin 994 lira olan Arsuz Belediyesi Kent Meydanı Peyzaj Projesi damga vurdu.
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, eski fuar alanına yapılması planlanan Kent Meydanı Projesi’nin hayata geçmesiyle Arsuz’un çehresinin değişeceğini belirterek, “70 kilometre sahil şeridine sahip olup, turizme yönelik yatırımlarla ilgili olarak ilçemizin de tanıtımına katkısı olacağını düşündüğümüz Arsuz Kent Meydanı Peyzaj Projesi tarafımızca tamamlanmış olup DOĞAKA’ya teslim edilmiştir. Projenin yüzde 75’i DOĞAKA, yüzde 25’i belediyemiz tarafından karşılanacaktır. Tarihi ve kültürel yapının korunup turizme kazandırılması, alternatif turizm potansiyelinin hayata geçirilerek turizmin çeşitlendirilmesi ile birlikte bölgemize gelen turist sayısının ve konaklama sürelerinin arttırılarak bölgemizin cazibe merkezi haline dönüştürülmesine katkı sağlayacak olan projenin ilçedeki büyük bir eksikliği gidereceğini düşünüyorum. Projemiz 145 m2 kafe, 100 m2 WC, 4m2 Atatürk Büstü, 1 adet güvenlik kulübesi, 21.5 m2 süs havuzu, oturma alanları, çiçeklik, banklar, mini anfi tiyatro, çocuk oyun grubu ve çok amaçlı meydandan oluşmaktadır” dedi.

16 maddeye oybirliği
Yapılan konuşmanın ardından, gündem maddelerine geçildi. ‘Karaağaç Konarlı Mahallesi’ adının ‘Karaağaç Mahallesi’ olarak değiştirilmesi ile ilgili başkalık teklifi oybirliğiyle kabul edildi. Karaağaç Halk Plajı’nda uygulanacak ücret tarifesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün teklifi ilk oturumda plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. İkinci oturumda ise geçen yıl 3,5 lira Karaağaç Halk Plajı’na giriş ücreti bu yıl için 4 lira olarak belirlenirken, ücret tarifesi oy birliğiyle kabul edildi. Akçalı 696 nolu parselde, imar planında hali hazırda çöp alanı olan ve Çöp Transfer Merkezi inşa edilen parselde kamu yararı kararı alınması ile ilgili Fen İşleri Müdürlüğü’nün teklifi oybirliğiyle kabul edildi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifiyle, Arsuz Kent Meydanı Peyzaj Projesi için DOĞAKA’dan turizm desteği almak amacıyla proje bedelinin yüzde 25’inin belediye tarafından karşılanacağına dair meclis kararı oybirliğiyle kabul edildi. Micana 1855 nolu parselin spor alanından, pazar alanına çevrilmesi ile ilgili 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün teklifi ilk oturumda imar komisyonuna havale edilirken, ikinci oturumda oy birliyle kabul edildi. Temmuz ayının tatil olması nedeniyle bir sonraki meclis toplantısının 4 Ağustos Salı günü, saat:14.00’te Arsuz Belediyesi Hizmet Binası’nda yapılması kararlaştırıldı.

3 2 1

Önceki İçerikKIRIKHAN CHP’DEN BİROL ERTEM POSTERLERİNİ İNDİRİLMESİNE BÜYÜK TEPKİ
Sonraki İçerikİTSO’da KOSGEB GİRİŞİMCİLİK KURSLARI DEVAM EDİYOR