SU FİYATLARIYLA İLGİLİ GERÇEKLER ÇARPITILIYOR

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’ın 15 ilçesinde hemşehrileriyle düzenlediği hizmet sunma, ihtiyaçlara, eksiklere kalıcı ve efektif çözümleri mutabakatla üretme toplantıları kapsamında Altınözü’nde bir dizi mahalle ziyareti gerçekleştirdi.
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Altınözü İlçe Başkanı Hamit İsaoğulları ve ilçe teşkilatı ile birlikte yaklaşık 20 mahallede hemşehrileriyle bir araya gelen Başkan Savaş, davul zurna eşliğindeki sevgi gösterileri ve “Büyük Başkan” sloganlarıyla karşılandı.
İnsan Sağlığı Açısından Önem Arz Eden Konular Önceliğimiz
Hatay’ın her noktasında kaliteli hizmet sunma aşkıyla çalışmalarını büyük bir titizlik ve fedakarlıkla yürüttüklerini ifade eden Başkan Savaş, bu bağlamda insan sağlığı açısından hayati önem arz eden içme suyu ve kanalizasyon ile altyapı, yollar ve sosyal tesisleşme konularının ivedilikle planlanarak kalıcı çözümleri sunma gayretinde olduklarını kaydetti.
Su Konusu Siyasete Alet Edilecek Bir Konu Değil
Hemşehrilerinin su fiyatları üzerinden HBB aleyhinde kışkırtılarak Hatay’da siyasi rant elde edilmeye çalışıldığının altını çizen Başkan Savaş, “Eldeki yazılı ve görsel her türlü bilgi ve belge ile kanuni çerçevenin dayattığı maliyet fiyatı üzerinden yüzde 10 kar etme zorunluluğu gün gibi ortadayken, insanların gözünün içine bakarak yalan söylemek, halka hizmeti görev bilmesi gereken hiçbir seçilmişe yakışacak bir davranış değildir” dedi.
AKP Vatandaşlara Su Fiyatları Üzerinden Sivil İtaatsizlik Öneriyor
Su fiyatlarının basın kanalları ile dezenforme edildiği gibi standartların üzerinde olmadığını belirten Başkan Savaş, HBB’nin Türkiye’deki 30 Büyükşehir Belediyesi içerisinde bu anlamda 26. sırayı aldığını, bu realiteye rağmen Hatay genelindeki ilçelerde gerçekleri çarpıtarak vatandaşlara su fiyatlarını ödemeyin şeklinde bir nevi sivil itaatsizlik öneren AKP Meclis Üyelerine kanılmaması gerektiğini ifade etti.
30 Mart Sonrasında HBB Zayıflatılarak Hizmet Yapamayacak Duruma Getirilmek İstendi
Yerel seçimler sonrasında HBB’nin sistematik bir şekilde zayıflatılarak hizmet yapamayacak duruma getirilmek istendiğini kaydeden Başkan Savaş, siyasetin halka hizmeti amaç edinen bir düstur ile hareket etmeyi gerektirdiğini savunurken, bu noktada belli bir siyasi görüşe hizmet etmek uğruna halkın genel çıkarlarına aykırı davranmanın ve karalama kampanyaları ile hizmet üretmeye çalışan kurumları engellemenin hiçbir siyasi ahlak kuralıyla bağdaşmadığını söyledi.
Başkan Savaş 15 ilçeye hizmet sunumunda bugüne dek birleştirici siyaset anlayışından kopmadıklarının altını çizerken, kendisine en az oy veren yerler ile en çok oy veren yerler arasında hizmet sunumu ve genel belediye hizmetleri bakımından ayrım gözetilmediğini vurguladı.
7 Haziran, Türkiye’nin Uçurumdan Önceki Son Çıkışı
7 Haziran’da yapılacak genel seçimleri Türkiye’nin uçurumdan önceki son çıkışı olarak değerlendiren Başkan Savaş, 13 yıl içerisinde iç ve dış politikada insanların maddi, manevi, sosyal ve toplumsal gerçeklerini görmezden gelerek, belli bir kesimin refahı için politikalar üreten iktidarın ülkeyi anormal bir ortama taşıdığını söyledi.
Bu anlamda Türkiye’nin gerçek bir normalleşme sürecine ihtiyacı olduğunu vurgulayan Başkan Savaş, ülkeyi Ortadoğu bataklığına sürüklemekten dahi çekinmeyecek bir anlayışla hareket eden iktidarın yorulduğunu ve an itibariyle ülke idaresini ele alacak en sağlıklı politikalar üreten partinin CHP olduğunu belirtti.
Gerçekleşen toplantılarda vatandaşlar, her türlü olumsuzluğa ve engellemelere karşın Hatay genelinde ortaya koyduğu hizmet performansından ve ayrım gözetmeyen sosyal belediyecilik anlayışından dolayı Başkan Savaş’a teşekkür etti.

HBB-BASIN-YAYIN-1JPG HBB-BASIN-YAYIN-2JPG HBB-BASIN-YAYIN-3JPG HBB-BASIN-YAYIN-4JPG HBB-BASIN-YAYIN-5JPG HBB-BASIN-YAYIN-6JPG HBB-BASIN-YAYIN-7JPG

Önceki İçerikBaşkan Savaş, Programlarına Payas ve Dörtyol ilçesinde kaldığı yerden devam etti
Sonraki İçerikKırmızıoğlu,Şifa Cumhuriyet Halk Partisi’nde, Vereceksin oyunu CHP’ye ve şifa bulacaksın