Başkan Culha ,“Eğitime katkı sunmaya gönüllüyüz”

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, İskenderun Güney Eğitim Vakfı(İGEV)’nın her yıl geleneksel olarak düzenlediği “YAZA MERHABA” şenliğinde, eğitim gönüllülerinin yaz coşkusu ve heyecanına ortak oldu.
Daha fazla öğrencinin üniversite bursundan yararlanması için Karaağaç Halk Plajı’nda düzenlenen şenliğe Başkan Nazım Culha’nın yanı sıra İGEV Başkanı Şefik Uyar, CHP Hatay Milletvekili Adayları Mevlüt Dudu ve Riyat Kırmızıoğlu, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda eğitim gönüllüsü katıldı.
Yaza Merhaba Şenliği’ni her yıl geleneksel olarak Haziran ayının ilk haftası gerçekleştirdiklerini ifade eden İGEV Başkanı Şefik Uyar, “İGEV’in tek amacı; Cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı, çağdaş, laik, Atatürkçü aydın bir gençlik yetişmesine katkıda bulunmaktır. Bu etkinliğimiz sayesinde toplumsal dayanışma bağlarımız güçlenmekte, rehberlik ruhunuz gençlerimize ışık olmaktadır. Sizlerin desteklerinizle İGEV çok daha büyük projelerle aydınlık yarınlarımıza ve yarınlarımızın teminatı olan gençlerimizin eğitimine ışık olmaya devam edecektir. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

“Eğitime katkı sunmaya gönüllüyüz”
Türkiye’nin aydınlık geleceği için Atatürkçü, Laik, Cumhuriyetçi bir nesile ihtiyaç olduğunu söyleyen Başkan Nazım Culha, “Kurucu üyesi olmaktan gurur duyduğum İskenderun Güney Eğitim Vakfı’nın “Yaza Merhaba” şenliğinde olmaktan çok mutluyum. Vakfın neler yaptığını, nasıl çaba sarf ettiğini çok iyi biliyorum. Bu vakıfta, şiddetle ihtiyaç duyulan aydın bir nesil için yapılan eğitim desteğine saygı duymamak mümkün değil. Cumhuriyetimize yapılan saldırı döneminde arkadaşlarımız Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan, Atatürkçü, aydın bir nesil yetiştirmek üzere ciddi bir çaba içerisindeler. Bizler de aydın bir nesil, aydın bir gelecek için öyle bir çalışmaya katkı sunma gönüllüsüyüz, zorunlusu değiliz. Yerel yönetimde olduğumuz sürece gerek İGEV ve gerek İGEV gibi düşünen ve çalışan bütün vakıfların, derneklerin her zaman yanında olacağız. Ben bu etkinliği düzenleyen İGEV Başkanı Şefik Uyar’a ve buraya gelerek katılımlarıyla eğitime destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

igev (3) igev (18) igev (32) igev (34) igev (36)