Arsuz Köprüsü’ne yıkım kararı

Karayolları 5. Bölge Genel Müdürlüğü yetkilileri, Arsuz Köprüsü’nde yaptıkları incelemenin ardından köprünün yıkılmasına karar verdi. Arsuz’un simgesi konumunda bulunan ve ilçeye ayrı bir değer katan yaklaşık 55 yıllık tarihi köprü, projelendirilerek yeniden inşa edilecek.
Arsuz Köprüsü’ne yıkım kararı
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, mevcut Arsuz Köprüsü’nün ekonomik ömrünü tamamladığı ve çökme tehlikesiyle karşı karşıya olması ihtimali nedeniyle, can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ağır tonajlı araçların geçişine kapandığını söyledi. Her gün üzerinden yüzlerce aracın geçtiği köprünün yıprandığını ve taşıma gücünü kaybettiğini belirten Başkan Nazım Culha, “Köprü üzerinde ve ayaklarında zamanla artan trafik yükü ve ard arda yaşanan sel felaketleri nedeniyle çökme ve yıpranmalar meydana gelmiştir.

Karayolları 5. Bölge Genel Müdürlüğü yetkilileri yaptıkları tespitler sonucunda, köprüde yapılan bakım, onarım ve güçlendirme çalışmalarına rağmen mevcut haliyle ağır tonajlı araçların geçişi için kullanılamayacağına ve yıkılmasına karar vermiştir. Köprünün ağır tonajlı araçların geçişine kapatılması nedeniyle, araç sürücülerinin belediyemizce yaptırılan alternatif geçiş yolunu kullanmaları gerekmektedir. Projelendirme çalışmaları başlayan mevcut köprümüz ile birlikte, 2015 yılı yatırım programında yer alan yeni Arsuz Köprüsü’nün de ihalesi 4 Haziran’da yapılacaktır” dedi.

IMG_4748--1