Amanos Tüneli, Hatay’ı cazibe merkezi yapacak

Amanos Tüneli, Hatay’ı cazibe merkezi yapacak
Hatay’ın ‘Çılgın projesi’ olarak geçtiğimiz yıllarda kamuoyuna duyurulan ve yapılan etüt çalışmalarının ardından proje aşamasında sona gelinen Amanos Tüneli’ne ilk kazma 2016 yılında vurulacak. Amanos Tüneli projesiyle, Hatay’da ‘dağın bu yüzü, öteki yüzü’ anlayışının değişeceğini belirten Ak Parti İl Başkanı Ahmet Atıç, projenin Hatay ekonomisine büyük katkı sağlayacağına dikkat çekti.
Hatay’ın çılgın projesinin Hassa-Kırıkhan bölgesindeki yatırıma açık olan bölgelere sanayinin gelmesini sağlayacağını açıklayan Ahmet Atıç, tüm bunların Hatay’a çok büyük katma değerler sağlayacağını kaydetti.
Tünelin özellikleri saymakla bitmiyor
Hatay’ın çılgın projesinin Amanos Tüneli olacağını ifade eden Atıç, Hatay’ı ikiye bölen Amanos Dağları’na açılacak tünelle şehrin iki yakası arasında hızlı ve güvenli bir yol oluşturacaklarını söyledi. Bunun için 14 bin 680 metre uzunluğunda 4 tünel, 910 metre uzunluğunda 5 viyadük ve 6 köprü yapılacağını belirten Atıç, projeyle Gaziantep-İskenderun arasının 221 kilometreden 136 kilometreye, Kahramanmaraş-İskenderun arasının 186 kilometreden 151 kilometreye, Kilis-İskenderun arasının 153 kilometreden 113 kilometreye ineceğini bildirdi.
Böylece hem Hatay’ın doğusunun yatırıma açılacağını hem de komşu illerden gelen ihraç mallarının çok kolay şekilde limana ulaşacağını vurgulayan Atıç, Amanos Tüneli’nin şu anda proje çalışmalarının devam ettiğini, yakında temelini atarak inşaatına başlayacaklarını bildirdi.
Her alanda yatırımlar yapıldı
Sağlık ve eğitim alanında yapacakları diğer yatırımlara da değinen Başkan Atıç, Hatay’ın bir kültür, kardeşlik şehri olduğu kadar sanayi potansiyeli yüksek bir kent olduğuna işaret etti. Bu potansiyeli daha iyi değerlendirebilmesine yardımcı olabilmek için Antakya Organize Sanayi Bölgesi’ni kurduklarını, Kırıkhan Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluşuyla ilgili çalışmaları tamamladıklarını, Hatay Altınözü’ne zeytincilik organize sanayi bölgesi kuracaklarını ifade etti. Atıç ayrıca, Hatay’da zeytinle uğraşan çiftçilere şu ana kadar 126 milyon destek sağladıklarına dikkati çekti.

amanos amanos1 amanos2

Önceki İçerik1020 kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Sonraki İçerikArsuz Belediye Meclisi Toplanıyor