Seçim Yasakları Başladı

YSK tarafından belirlenen seçim takvimine göre, propaganda serbestliği 28 Mayıs’ta başlayacak ve 6 Haziran saat 18.00’da sona erecek.

Seçime katılan siyasi partiler, seçim propaganda süresinin sona ermesine kadar yazılı basında ilan ve reklam yoluyla veya İnternet sitesi açarak sözlü, yazılı veya görüntülü propaganda yapabilecek.

Vatandaşların, elektronik posta adreslerine gönderilecek mesajlarla, taşınabilir veya sabit telefonlarına sesli, görüntülü veya yazılı mesaj göndermek suretiyle propaganda yapılamayacak.
BAŞBAKAN, BAKANLAR, MİLLETVEKİLLERİ VE ADAYLARLA İLGİLİ YASAKLAR
Başbakan ve bakanlarla milletvekilleri, yurt içinde yapacakları seçim propagandasıyla ilgili gezileri makam otomobilleri ve resmi hizmete tahsis edilen vasıtalarla yapamayacak. Bu maksatla yapacakları gezilerde, protokol icabı olan karşılama ve uğurlamalarla törenler yapılamayacak ve resmi ziyafet verilemeyecek. Başbakan ve Bakanlar seçimle ilgili faaliyetlerinde ve konuşmalarında 298 sayılı Kanun hükümleriyle bağlı olacak. Ayrıca bu süre içinde Başbakan, bakanlar, milletvekilleri ve adayların seçim propagandası ile ilgili olarak yapacakları gezilere hiçbir memur katılamayacak.

yuksek_secim_kurulu_ysk_30_mart_yerel_secimler_aday_listesi_sorgul_yskgovtr_h99219

Önceki İçerikErzin ve Belen’de Elektrik Kesintisi
Sonraki İçerikMemur maaşları artıyor