Belediye Başkanı Dingil İTSO yönetimi ile toplantı yaptı

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil İTSO yönetimini ziyaret ederek, 02 Haziran Salı günü İskenderun’a gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gelmesinin çok büyük bir fırsat olduğunu söyledi. 65 yıl aradan sonra İskenderun’a ilk kez bir Cumhurbaşkanının geleceğini ifade eden Başkan Seyfi Dingil, “ En son 1953 yılında zamanın Cumhurbaşkanı Celal Bayar İskenderun’a gelmiş.

Hangi partiden hangi görüşten olalım hiç önemli değil. O gün Cumhurbaşkanımızı İskenderun’da en iyi bir şekilde ağırlamamız gerektiğine inanıyorum. Geçtiğimiz yıllarda Başbakan olarak Turgut Özal geldi, Süleyman Demirel geldi, Tansu Çiller geldi ancak hep İskenderun muhalefette kaldı. İskenderun hep iktidardan uzak kaldı, gelişmedi büyümaedi. Bir Mersin bir Antakyayı göz önünde bulundurmak lazım. Kentimiz için kenetlenmemiz lazım” dedi. Başkan Dingil İskenderun Tenik Üniversitesinin kurulması ile birlikte şehre 40 bine yakın öğrencinin geleceğini belirterek, “ üniversitemizde 1860 akademisyen, 2 bine yakın çalışacak personeli göz önünde bulunduracak olursak İskenderun için çok önemli diyebiliriz.

Burada Cumhurbaşkanımızın geldiği esnada, belediye başkanları, sivil toplum temsilcileri, kanaat önderleri iş adamlarımız, esnaf oda başakanlarımız ile birlikte tek vücut oldmamız halinde 57 yıl aradan sonra ilk kez iktidarla buluşan İskenderun’a tüm hizmetlerin geleceğine yürekten inanıyorum. Cumhurbaşkanımızın buraya gelmesi bizim Ankara’daki elimizi de güçlendirecek ve istediğimiz hizmetleri de alabileceğiz. İşte tüm bu saydığım nedenlerden dolayı 2 Haziran gün Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’ı İskenderun’da en iyi bir şekilde ağırlamak durumundayız. İskenderun Hassa Tünel projesi, Lojistik köy, Karayolları, Kanal projesini hayata geçirebilmemiz için Cumhurbaşkanımızın İskenderun’a gelmesi tarihi bir fırsat olarak görüyoruz. TOKİ projemiz de hazır. Tüm saydığımız projeleri gerekirse bir dosya haline getirelim ve o gün Cumhurbaşkanımıza teslim edelim. İnanıyorum ki Bu ziyartten İskenderun hak ettiği hizmetlerin tamamını alacaktır. Yeterki İskenderun’a yakışır bir fotoğraf sergileyelim. O günkü fotoğraf ve birliktelik bölgemizin tarihini değiştirebilir” dedi.
İTSO Başkanı Yılmaz, “birlikte hareket etmemiz lazım”
Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise “İskenderun’un menfaatleri ve geleceği için birlikte hareket edilmesi gerektiğini belirtmek isterim. Elbette 65 yıl aradan sonra İskenderun’a ilk kez bir Cumhurbaşkanının gelmesi kentimiz ve iş adamlarımız için de çok önemli bir fırsat. Bu fırsatı çok iyi değerlendirmemiz lazım. Bizler İTSO olarak İskenderun’un menfaatlerine olan tüm projelerin yanında olduğumuzu da belirtmek isteriz. İskenderun Hassa tünel projesi, Otoban bağlantı yolu, Karayolları projeleri, Yeni Sanayi Sitesinin taşınması ile ilgili çalışmalarımız oldu. İTSO olarak İskenderun için yapılacak tüm projelere destek verdiğimizi belirtmek isteriz. Cumhurbaşkanımızı bizlerde İTSO yönetimi, meclis üyeleri ve üyelerimiz ile birlikte karşılaycağız. İTSO olarak 6 bine yakın üyemiz var.

Cumhurbaşkanımız Türkiye’nin ve herkesin Cumhurbaşkanıdır. Bu bakımdan bizler de İTSO’ya yakışır bir şekilde Cumhurbaşkanımızı en iyi şekilde ağırlamak isteriz” dedi. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in ziyaretinde İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Meclis Başmkanı Servet Ugutmen, İTSO Başkan vekili Çağrı Belibağlı, İTSO Muhasip üye Özcan Aslan, İTSO yönetim kurulu üyeleri Muhsin Yeter, Bülent Seküçoğlu, Gassan Kuran Necat Özkaya ve İTSO Meclis üyeleri de hazır bulundular.

SEYFİ DİNGİL İTSO ZİY (1) SEYFİ DİNGİL İTSO ZİY (3) SEYFİ DİNGİL İTSO ZİY (4) SEYFİ DİNGİL İTSO ZİY (5)