Yeni Dönem İsdemir İşçisine Hayırlı Olsun

Yeni Dönem İsdemir İşçisine Hayırlı Olsun
Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Aslı Yüce, yaptığı açıklamada 2013 yılı ortalarından itibaren başlayan yetki mücadelesini değerlendirdi.
11 Mayıs 2015 tarihinde Çalışma Bakanlığına yapılan yetki başvurusu ve gelişmeleri, basın mensuplarına anlatan Aslıyüce, İsdemir emekçilerini Ali Cengiz oyunlarına mahkûm etmek isteyenlerin devri de defter ide artık kapanmıştır.
Artık yeni bir sayfa açılmış, yeni bir dönem başlamıştır.
Bu yeni dönem İsdemir’deki kardeşlerimize, ailelerine ve İskenderun halkına, esnafına, kamuyuna hayırlı olsun.
Çalışma Bakanlığına yapılan yetki başvuru sonucu çıkan ‘2806’ ya ulaşan Türk Metal Sendikası sadece resmi sürecin bitmesinin ardından yetkiye sahip olacaktır dedi.
İsdemir İşçisi İle Tüm Engelleri Yıkacağız
Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Aslı Yüce, yaptığı açıklamada şu sözlere dikkat çekti, Çelik İş Sendikasının sadece reklam amaçlı başlattığı ve 22 gün sürdürdüğü grevden sonra imzalanan ‘karanlık sözleşmeyle’İsdemir işçisinin hakları gasp edilmiştir. Ve imzalanan bu sözleşme, sadece grevin değil, Çelik İş inde sonu olmuştur.
Dolayısı ile artık, yeni dönemle birlikte İsdemir’deki gasp dönemi sona ermiştir dedi.
Çelik İş Sendikası Emeği Çiğnemiştir
Çelik İş Sendikası, umutları yeşertmek yerine emekçilere, emeğe ve ekmeğe ne derece düşman olduğunu ortaya koymuştur.
Miladi tarih olan 5 Ağustos 2013 tarihi İsdemirli kardeşlerimizin Türk Metal’le el ele vererek düşmandan kurtuluş mücadelesini başlatmıştır. İmzalanan sözleşmenin ağır yükü altında çare arayan İsdemir emekçileri Çelik İş ile yollarını ayırmış Türk Metal Sendikası ile yeni dönemin inşasına başlamıştır.
Yetki Başvurusu Zaferin İlk Adımıdır
11 Mayıs 2015 tarihinde çalışma bakanlığına yapmış olduğumuz yetki başvurusu ile yeni bir döneme adım atılmıştır.
Yetki Başvurusunda Son Durum
18 Mayıs 2015 tarihinde Bakanlık’tan sendikamıza ulaşan resmi yazıdan da anlaşılacağı üzere sendikamızın sahip olduğu çoğunluk ile ilgili hiçbir tereddüde yer kalmamıştır.
Artık İsdemir de yeni bir dönem başlamıştır. İsdemirdeki kardeşlerimiz Türk Metal ile birlikte gerçek sendikasına kavuşmuştur.
Yeni dönem ile birlikte Sosyal Sendikacılık anlayışı sayesinde, bir aile olan Türk Metal’in hem kendilerine, hem de eş ve çocuklarına sunduğu sosyal kültürel hizmetlerden faydalanacaktır.
Biz Reklam Peşinde Koşmuyoruz
Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Aslı Yüce, konuşmasının sonunda Çelik İş gibi reklam peşinde koşan bir sendika değiliz Biz İsdemir işçilerinin haklarını genişletmek, çıkarlarını korumak için buradayız burada kalacağız. Türk Metal olduğu süre içerisinde İsdemir işçilerinin insanca çalışmalarını ve insanca yaşamasını hiçbir güç engelleyemeyecektir şeklinde konuştu.
Basın açıklamasının ardından yetki başvurusu müracaatlarını sunan Aslıyüce, Türk Metal Sendikası İsdemir’e hayırlı olsun dedi.


DSC_0557 DSC_0561 DSC_0569 DSC_0573

Önceki İçerikChp’nin adayları halkın arasında
Sonraki İçerikAKILCI ANTİBİYOTİK KULLANIMI SEMİNERİ DÜZENLENDİ