Arsuz’a Çok Amaçlı Sosyal Tesisin Temelleri atıldı

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Arsuz’da yaptırılacak olan 7 adet “Çok Amaçlı Hizmet Merkezi”nden 5 tanesinin temeli dün görkemli törenlerle atıldı. Karaağaç, Arpaderesi, Çengen, Gözcüler ve Höyük mahallelerinde gerçekleşen ve halkın sosyal hayatına katkı sunacak olan hizmet merkezlerinin temel atma törenlerine HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, CHP Hatay Milletvekili adayları Mevlüt Dudu, Riyat Kırmızıoğlu ve Sonay Aykut, CHP Hatay İl Başkanı Ertuğrul Gün, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Arsuz’a 7 hizmet merkezi
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın Arsuz için verdiği sözleri tek tek yerine getirdiğini belirterek, kendisine teşekkür eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Bugün, Arsuz’a yapılacak olan 5 adet çok amaçlı sosyal tesisin temelini atmak için bir araya geldik. Bu törenleri, büyükşehir belediyesinin ilçemize yapmış olduğu hizmetler zincirinin bir halkası olarak görüyoruz.. Yaklaşık her biri 1000 metre karelik kapalı alandan oluşacak olan tesislerimizi yüklenici firmanın 150 günde bitirmesi planlandı. Ancak, Sayın Orhan Varlıbaş projelerin 90 günde bitirileceği sözünü verdi. Kendisine teşekkür ediyoruz. Bundan sonra söz bitecek, hizmet başlayacak. Temel atma törenlerinin ardından inşallah açılış için bir araya geleceğiz” dedi.
Altyapıda sona doğru
Karaağaç için büyük önem taşıyan altyapı projesi ihalesinin yapıldığı müjdesini veren Başkan Culha, “Altyapı çalışmalarımız bu yıl sonunda veya 2016 yılının başında başlatılacaktır. Büyükşehir belediyemizin yapmış olduğu parke taşı ihalesi de Arsuz’da başladı. Bu proje yaklaşık 70 bin metrekare civarında bir alanı kapsıyor. Aynı zamanda ikinci etap asfalt ihalemizde yapıldı, sözleşme bekleniyor” diyerek, yatırımların hızla devam edeceğini söyledi.
“Arsuz ile tek belediye gibiyiz”
Hatay genelinde yapılacak olan 50 adet Çok Amaçlı Hizmet Merkezi’nin 7 tanesinin Arsuz’a yapılacağını ifade eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da, “Sosyal tesislerde bir muhtarlık odası, bir bakkal dükkanı, bir eğitim salonu, bir berber, bir kıraathane, düğün ve taziyeler için büyük bir salon bulunacak. Bugün Arsuz’da ilk temel atma törenini yapmıyoruz, yaptıklarımıza bir tane daha ekliyoruz. Arsuz 30 Mart’ta dik bir duruş sergiledi. Biz çok çalışmamız gerektiğini biliyoruz. Arsuz’a verdiğimiz sözleri tek tek yapmanın onuru içerisindeyiz. Büyükşehir kazanacak, ilçemiz kazanacak ama Arsuz’da en çok Arsuz’lumuz kazanacak. Eğer yetiştirebilirsek bu sene arıtma tesisi ihalesine çıkacağız. Bununla birlikte sulama suları için çalışıyoruz. Parke taşının 70’te 9’u Karaağaç’a aittir. Bununla birlikte birinci etap asfaltta Arsuz’a 19 km. asfalt döktük. İkinci etap ihalemiz ile 14 km daha dökeceğiz. Ağustosta bir daha ihaleye çıkıyoruz. Bir daha Arsuz’da beton asfalta başlayacağız. Bizim zamanımızda Hatay’ın köyleri beton asfaltı ilk defa gördü. Hatay’da 600 km. daha asfalt dökeceğiz. Bunun 400 km’si satıh, 200 km’si satıh asfalt olacak. Nazım Başkanımıza teşekkür ediyorum. Kendisiyle büyükşehir ve ilçe ayırımı yapmadan tek bir belediye gibi çalışıyoruz. Bu arsaların verilmesinde bize çok yardım etti. Bu tesisler önce size, sonra Arsuz’a ve Hatay’a hayırlı uğurlu olsun” derken, Arsuz halkından 30 Mart’ta sergilediği duruşu 7 Haziran’da da sergilemelerini istedi.

çok amaçlı hizmet merkezi projesi çok amaçlı hizmet merkezi projesi1 çok amaçlı hizmet merkezi projesi3 çok amaçlı hizmet merkezi projesi4 IMG_4359 IMG_4406 IMG_4525 IMG_4667 IMG_4676

Önceki İçerikMesleki Eğitimi Yaygınlaştırarak İşsizliğe Son Vereceğiz
Sonraki İçerikİskenderun Belediyesi 19 Taşınmazını Satıyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.