İskenderun Özel Gelişim Hastanesi laparoskopik ameliyat gerçekleştirdi

3 aylık hamile olan Leyla Gök (34), kist sorunu nedeniyle geldiği Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’nde, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Erçin Erdem Çelikel’in gerçekleştirdiği laparoskopik kist ameliyatıyla sağlığına kavuştu. Beşinci çocuğuna hamile olan ve 11 santimetre yumurtalık kisti bulunan Leyla Gök’ün, önceki üç çocuğunu sezaryen doğumla dünyaya getirdiğini ifade eden Op. Dr. Çelikel, zorlu bir ameliyatla yumurtalık kistini aldıklarını belirterek, ameliyatın ardından bebeğin herhangi bir zarar görmediğini söyledi.
Ameliyat sonrası sağlığına kavuşan ve hamileliği sağlıklı bir şekilde devam eden Leyla Gök, “Şubattan bu yana sancı çekiyordum. Bu nedenle hastaneye başvurdum. Yapılan tetkikler sonucu bana, kistim olduğu söylendi. Daha sonra doktor araştırmasına girdim ve Erçin Bey’e başvurdum. Doktorum muayene sonucu hamile olduğumu söyledi. Çok şaşırmıştım. Bununla beraber yumurtalıklarımda kist vardı. Doktorum Erçin Bey, üçüncü ayımdan sonra ameliyat olabileceğimi ve kistlerimden kurtulabileceğimi söyledi. O’na güvendim ve ameliyat oldum. Şuan sağlığım çok iyi. Beşinci çocuğumu sağlıklı bir şekilde dünyaya getirmek için sabırsızlanıyorum. Doktorum Erçin Bey’e ve sağlık ekibine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Laparoskopik ameliyatla bebeğe zarar vermeden kisti aldık”

Hastanın durumu hakkında açıklamada bulunan Op. Dr. Erçin Erdem Çelikel, “Kist şikâyetiyle bize başvuran hastamızı muayene ettiğimde, iki aylık hamile olduğunu öğrendik. Bununla birlikte hastamızın sağ yumurtalığında 11 santimetrelik büyük bir kist tespit ettik. Hastamızın onayıyla hemen laparoskopik ameliyat planladık. Ameliyatta düşük riskinin yaşanmaması için, Leyla Hanım’ın hamileliğinin üçüncü ayının dolmasını bekledik. Ameliyatını laparoskopik(kapalı) yöntemle gerçekleştirdiğimiz ve kistini tamamen çıkardığımızın hastamızın ameliyatı kapalı yöntemle gerçekleştiği için, ameliyat sonrası ağrısı çok az oldu ve hızlı bir şekilde iyileşti. Ertesi sabah ise taburcu ettiğimiz hastamıza ameliyat sonrası yaptığımız kontrollerde sağlıklı bir gebeliğinin mevcut olduğunu görüyoruz. Bu kisti almasaydık, gebelik ilerlediğinde iç kanamaya sebep olabilirdi ve yumurtalığını kaybedebilirdi” dedi.

“Laparoskopik ameliyatın klasik cerrahiye göre birçok avantajı var”

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’nin mevcut alt yapısı sayesinde kadın hastalıklarında her türlü laparoskopik (kapalı) ameliyatın yapılabildiğini belirten Op. Dr. Erçin Erdem Çelikel, “Laparoskopik olarak yapılan ameliyatların, klasik açık cerrahiye göre birçok avantajı vardır. Hasta ameliyat sonrası hızlı bir şekilde iyileşir, daha az ağrı duyar, daha az kan kaybı olur ve en önemlisi ameliyat sonrası karın içinde yapışıklık oranı çok azdır. Bu özellikle, infertilite (kısır) hastalar için çok önemlidir. Karın içi yapışıklıklar, tüplerde yapışıklığa yol açarak çocuk tedavisini olumsuz yönde etkileyebilir, çiftlerin çocuk sahibi olmasını engelleyebilir. Yumurtalık kistleri, miyom, rahim alınması, tüplerin bağlanması gibi sebeplerle ameliyat olmak zorunda olan hastalara, mutlaka laparoskopik (kapalı) yöntemle ameliyat olmasını öneririm. Artık günümüzde klasik açık cerrahinin yerini laparoskopi almıştır” açıklamasında bulundu.
Laparoskopik jinekolojik cerrahi ile uygulanan yöntemler hakkında bilgiler veren Çelikel, “Laparoskopik yöntem ile Histerektomi (rahim alınması), miyomektomi (miyom alınması), over (yumurtalık) kist cerrahisi, dış gebelik cerrahisi, tüp ligasyonu (bağlanması) ve reanastomoz (tekrar açılması), laparoskopik infertilite (kısırlık) cerrahisi yapılmaktadır” dedi.

1 2

Önceki İçerikİTSO’da girişimcilere yönelik eğitimler devam ediyor
Sonraki İçerikMuradiye Mahallesi’nde patlayan ana içmesuyu hattına müdahale