Satranç Şölenine yoğun katılım

İskenderun Belediyesinin desteği ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilciliği işbirliğinde düzenlenen Satranç Şölenine yoğun katılım oldu. İskenderun Gençlik Merkezinde yapılan şölene İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Gençlik ve Spor Hatay İl Müdürü Emrullah Taşkın ile birlikte çok sayıda vatandaş ve minik öğrenciler katıldı.

Şölen öncesinde protokol üyeleri tarafından tüm çocuklara balon dağıtıldı. Satranç Hatay İl Temsilcisi Sultan Daban, böyle bir organizasyonu gerçekleştirdikleri için çok mutlu olduğunu ifade ederek şu bilgileri verdi;”İlimiz Hatay satranç konusunda çok ileri seviyede. İl genelinde toplam 31 Bin lisanslı sporcumuz var ve bunun 3/1 bölümünü İskenderun ilçesi oluşturuyor. Bu anlamda bugün İskenderun Belediyesinin ilgisi ve desteği ile çok güzel bir etkinliğe imza attık. Bizleri yalnız bırakmadığı ve satranç sporuna verdiği hizmetten dolayı İskenderun Belediye Başkanımız Sayın Seyfi Dingil’e çok teşekkür ediyorum “dedi. İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, merkezlerinin her daim İskenderun halkının hizmetinde olduğunu söyleyerek, bu güzel etkinlikte Belediyeden büyük destek gördüklerini, artık ilçenin sportif anlamda daha da ileriye gideceğini belirtti.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi ise konuşmasında;”bu çocuklar bizim geleceğimiz. Yakın bir zaman içerisinde Karayolları arsası üzerine kuracağımız tekno park içerisinde bir çocuk kulübü kuracağız. İskenderun’da çocuklara hizmetin en güzelini yapacağız. Bugün burada gördüğüm manzara ve ilgi şunu açıkça gösteriyor ki, biz spora ve sporcuya destek vermekle doğru olanı yapıyoruz. Emeği geçen tüm öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi tebrik ediyorum”dedi.03-6 yaş grubu minik öğrencilerin katılım gösterdiği satranç şöleni sonrasında tüm öğrencilere şampiyonluk madalyaları verildi. Kreşler, oyunevleri ve anaokullarında eğitim gören öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği şölen sonrasında çocuklara çeşitli hediyeler ve madalyalar verildi.Öğrenci velileri, İskenderun Belediyesinin bu tür organizasyonları süreli olarak yapmalarını isteyerek ilgisinden dolayı Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e teşekkür ettiler.

satranç 1 satranç 3 satranç 4 satranç 5 satranç 7