AKP’nin SU’DAN UCUZ POLİTİKASI

Su Cumhuriyet Halk Parti’liler için temel yaşam ihtiyacı olması nedeniyle siyasi çekişmelerin dışında bir olgudur. Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis grubu suyun mümkün olan en ucuz tarife ile satılması için, bütün süreçlerde elinden gelen her türlü katkıyı da vermiştir.
Öncelikle belirtmek isteriz ki, plan bütçe komisyonunun oy birliği ile kabul etmiş olduğu, sonrasında da büyükşehir meclis toplantısında bütün partilerin ortaklaşa kabul etmiş olduğu fiyat tarifesine dava açmak ancak ne yaptığını bilmemekle izah edilebilir. Sayın Reyhanlı Belediye başkanı hem genel kurulda fiyat tarifesine kabul oyu kullanmış, hem de kullanmış olduğu oyun aleyhinde dava açmıştır.
Açılan dava HATSU genel kurulunun 20.11.2014 tarihli 23 sayılı kararına ilişkindir. Sayın Şanverdi işyeri vasıflı su abonesi olması sıfatıyla 18.03.2015 tarihinde dava açmış, işyerlerinde satılan metreküpü 8.5 TL olan tarifenin düşürülmesini talep etmiştir. Oysa HATSU genel kurulunun 12.03.2015 tarihli oturumda icranın işyerlerinde satılan suyun metreküp fiyatının 6 TL olmasını öngören teklife Sayın Şanverdi RED OYU kullanmıştır.
Hatay kamuoyu şunu bilmelidir ki, ilimizin tamamındaki su ve kanalizasyon altyapısı çökme noktasındadır. Yeraltı kaynaklarından üretilen her 10 litre suyun 7 litresini kayıp olarak yeraltına yeniden gönderiyoruz. Bununla birlikte ilimiz genelindeki alınan her 5 su numunesinden birine ne yazık ki mikroorganizma bulaşması söz konusudur. İlimizin altyapısına acilen müdahale edilmeli ve yenilenmesi gerekmektedir. 12 yıllık AKP merkezi hükümetinin ve yönettikleri il özel idaresinin Hatay’ın altyapısına zerre kadar katkıları olmadığı gibi, HATSU’ya yönlendirdikleri borç 600.000.000 TL’dir.
AK parti büyükşehirde küçük işler peşindedir. Cumhuriyet Halk Parti’si meclis grubu olarak AKP’nin bu su’dan ucuz politikasını kınıyoruz. Bizlerin temel amacımız Hatay halkının temiz, sürekli ve ucuz suya bir an önce kavuşmasıdır. Bunun mücadelesini her zaman vereceğimizi de kamuoyunun bilmesi isteriz.
Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi
Cumhuriyet Halk Partisi Grubu Adına
Grup Başkan V.
Dr. Selim MATKAP