İskenderun Gençlik Şöleninde Manga İle Çoştu

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen 1. Gençlik Şöleni karnaval havasında geçmeye devam ediyor. ‘‘Gençlik Şöleni’’ adı altında gerçekleştirilen konserlerde sahne sırası Manga’ daydı.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve eşi Nazan Savaş, Chp milletvekili adaylarından Sonay Aykut, Mevlüt Dudu ve Riyad Kırmızıoğlu da etkinliğe katılan isimler arasındaydı.
Etkinliğin açılışında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın coşkusu vurgulanmak için Atatürk’ün ‘‘Gençliğe Hitabesi’’ konsere katılan Hataylılar tarafından okundu. Ardından sahne alan organizasyon görevlisi İskenderun halkını; ‘‘Hoşgeldiniz Akdeniz’in Türk Ordusu, bayrak da burada vatan da burada millet de burada’’sözleriyle karşıladı. Konuşmacının sözleri sık sık ‘‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’’ sloganlarıyla kesildi. Ardında ‘‘Onuncu Yıl Marşı’’ konser alanında bulunan yüzlerce kişi tarafından coşkuyla söylendi.
Konserin başlamasını sabırsızlıkla bekleyen İskenderun halkı, Ünlü rock grubu Manga, konser alanına girmesiyle birlikte büyük bir tazehurat ve alkışlarla karşıladı. Anıt alanına gelen yüzlerce İskenderunluyu şarkılarıyla coşturan Manga grubuna, İskenderunlular her şarkısında eşlik etti. Konserde İskenderun halkına ‘‘ Ben böyle bir kalabalık görmedim, muhteşemsiniz’’ diyen Manga’nın hem söz yazarı hem de solisti olan Ferman Akgül, hem coştu hem coşturdu.
Organizasyonda konuşma yapan HBB Başkanı Savaş; ‘‘ Üzerinden iki gün geçti ama bizim için bugün 19 Mayıs! Tarih 19 Mayıs 1919’u gösteriyordu. Bir komutan bir avuç insanla birlikte bizlere bugünleri yaşatmak için yola çıktılar. Bu ülkeyi oluşturmak ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmak için 14 yaşındaki çocuğumuzla, 70 yaşındaki ninemiz kanlarını bu uğurda akıttılar. Hep birlikte bizi bu günlere getirdiler. Hem askeri bir deha hem büyük bir siyaset adamı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bize armağanı olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için huzurlarınızda bir kez daha onu anıyor ve minnettarlığımı dile getirmek istiyorum. Bu 19 Mayıs’ belki statlarda kutlayamadık ama hep birlikte meydanlarda kutluyoruz ve her yıl kutlamaya devam edeceğiz. Hem Mustafa Kemal’in, hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin neferleriyiz.’’ Dedi.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, konuşmasının ardında günün anlam ve önemine katkıda bulunduğu için ünlü rock grubu Manga’ya teşekkürlerini bildirip, çiçek verdi. Ayrıca Savaş; günün hatırası olarak Manga grubuyla bol bol fotoğraf çektirdi.

HBB-BASIN-YAYIN-1JPG HBB-BASIN-YAYIN-3JPG HBB-BASIN-YAYIN-4JPG HBB-BASIN-YAYIN-5JPG HBB-BASIN-YAYIN-6JPG