BİLİNÇSİZ AVLANMA LEYLEĞİ BACAĞINDAN ETTİ

Defne İlçesi’nde bir evin bahçesinde ayağından vurulmuş halde bulunan leylek, bilinçli ev halkı tarafından Hatay Büyükşehir Belediyesi Hayvan Gündüz Bakım evine getirildi.

Burada yetkililer tarafından yapılan ilk müdahalede sağ bacağında iki tane kırık tespit edilen leylek hemen özel bakıma alındı. Yaklaşık 20 gün bakımı yapılan leyleğin, bacağındaki kırıklardan sadece birinin iyileştiğini, diğer kırık iyileşmediği için sağ bacağının kangren olup kesildiği bilgisini paylaşan yetkililer; ”Bilinçsizce avlanma sonucunda yaralanmış olabileceğini düşünüyoruz, leylek bir av hayvanı değildir ve uçabilmesi için adım atması gerekir. Ne yazık ki yapılan bu yanlış avlanma yüzünden leylek şu anda uçamıyor, beslenmesi dahil tüm bakımı Hayvan Gündüz Bakım evindeki yetkili arkadaşlarımız  tarafından yapılıyor.” dedi.

Avlanma sporunun bilinçsiz yapılırsa nelere yol açabileceğini, hayvanlara nasıl kalıcı hasarlar verebileceğini vurgulayan bakım evi yetkilisi:” İnsanlarımızı bu konuda uyarmalıyız.” diyerek insanları bilinçli avlanmaya davet etti.

Sağ bacağının kangren olması sonucu kesilen leylek için protez bacak istendi. Eğer protez bacak gelirse leylek eski sağlığına kavuşacak ve doğal ortamına bırakılacak.

HBB-BASIN-YAYIN-1JPG HBB-BASIN-YAYIN-2JPG

 

Önceki İçerikHATSU’dan Su Fiyatları İle İlgili Açıklama
Sonraki İçerikMİNİK SATRANÇCILARA BELEDİYE DESTEĞİ