Vali Topaca Taş Ocağı Sahipleri İle Görüştü

Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca, ilimiz genelinde faaliyette olan taş ocakları ile ilgili genel durumu karşılıklı değerlendirmek üzere taş ocakları sahipleri ile bir araya geldi.

20 Mayıs 2015 Çarşamba günü saat 10.00’da Tayfur Sökmen Toplantı Salonu’nda Sayın Topaca başkanlığında yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Hasan Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Taş Ocakları Ekibi, Antakya Orman İşletme Müdürü Cevdet Çiçek ve çok sayıda taş ocağı sahibi katıldı.

İlimizdeki 32 taş ocağında denetim yapıldığını ve bu denetim neticesinde belirlenen eksikliklerin giderilmesi için gerekli tedbirlerin alınması konusunda herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini ifade eden Sayın Topaca, taş ocaklarındaki en önemli sorunun çevre kirliliği konusu olduğunu söyledi.

Önümüzdeki günlerde incelemelerin devam edeceğini söyleyen Sayın Topaca, taş ocaklarının taşıması gereken niteliklere ait eksiklikleri, bunların bir an önce giderilmesini, çevreye verilen zararın en aza indirilmesi için yapılabilecek çalışmaları değerlendirdi.

1 3