Gelişim’den velilere ‘Ergenlik’ Semineri

‘Ergenlik Dönemi ve Ebeveynlerin Tutumu’ konusunda, İssume Ortaokulu velilerine seminer veren Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Uzman Klinik Psikoloğu Gamze Uygun, bu dönemde aile içi iletişimin önemine dikkat çekti ve çocuklara sorumluluk duygusu kazandırılması gerektiğini vurguladı.
Ergenlik döneminde sıkça yaşanan sorunlar hakkında velileri bilgilendiren Uzman Klinik Psikolog Gamze Uygun, “Çocukluk döneminden, gençlik dönemine adım atan ergenlerde; psikolojik, sosyal, cinsel, biyolojik olarak birçok değişim görülmektedir. Yaşanan değişikliklerle birlikte ergenlerin, aileleriyle arasında birçok problem yaşanmaktadır. Ergenlik çağında ortaya çıkan özgür olma isteği, süse ve giyime düşkünlük, alınganlık, güven sorunları gibi birçok tutum ve davranış gözlenmektedir.

Bu dönemde yapılması gereken en önemli unsur, ebeveynle çocuk arasındaki doğru iletişimdir. Ergenle iletişimin tek taraflı olmasının, ergenin kendi kişiliğini ortaya koyabilmesini engelleyeceğini unutmamak gerekir. Bu dönemde, ergene en çok yardımcı olacak kişiler, ailedir. Bütün bu olumlu yaklaşım ve tutumlara rağmen, ergenle ebeveynler arasında çözümsüzlük boyutundaysa, uzman yardımına başvurmayı ihmal etmeyin” dedi. Seminer sonunda Uzm. Klinik Psikolog Uygun, velilerin sorularını yanıtladı.

gamze uygun (1) gamze uygun (2) gamze uygun (3)

Önceki İçerikKaraağaç semt pazarının temel atma töreni
Sonraki İçerikGENÇLERİMİZ DEĞİŞİMİN ANAHTARIDIR