Doğum Yardımı Uygulaması Başladı

633 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek-4’üncü maddesi doğrultusunda 15 Mayıs 2015 tarihi itibariyle kamuoyunda “Doğum Yardımı” olarak bilinen program, uygulanmaya başlanmıştır.

İlgili hükme göre Türk vatandaşlarına, canlı doğan birinci çocuğu için 300 TL, ikinci çocuğu için 400 TL, üçüncü ve sonraki her çocuğu için ise 600 TL tutarında doğum yardımı yapılacaktır.

Başvurular Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri, Sosyal Hizmet Merkezlerine yapılırken, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız başvurularını Büyükelçilikler ve Konsolosluklar aracılığıyla yapılabilecektir. Ayrıca yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız ve Mavi Kart sahipleri de bu uygulamadan aynı şartlarda faydalanabilecektir.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların başvurularını çalıştıkları kuruma yapmaları gerekmektedir. Başvurular şahsen, iadeli-taahhütlü posta veya kargo yoluyla yapılabilecektir.

Doğum yardımı aşağıdaki esaslar çerçevesinde yürütülecektir:
1- Doğum yardımı başvuruları 15 Mayıs 2015 tarihinde başlamıştır.
2- Doğum yardımı, 15 Mayıs 2015 tarihinde ve sonrasında gerçekleşen her canlı doğum ve sonrasındaki her doğum için bir defaya mahsus verilecektir. Bu tarihten önce doğan çocuklar için doğum yardımı verilmez.
3- Doğum yardımı, annenin sağ ve Türk vatandaşı olması durumunda anneye yapılacaktır.

Konu ile ilgili detaylı bilgi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerinden veya ücretsiz bilgi hattı olan 144 ve 183 numaralı telefonlardan alınabilecektir.

fft107_mf4513163

 

 

Önceki İçerikMilli Sporculardan Vali Topaca’ya Ziyaret
Sonraki İçerikERHAN AKSAY HEYECANI İSKENDERUN’DA BAŞLIYOR