Nepal’de 7,4 Şiddetinde Deprem Meydana Geldi

Amerikan Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS), Çin sınırında gerçekleşen depremin derinliğinin 19 kilometre olduğunu bildirdi. USGS, depremin büyüklüğünü daha önce 7,1 olarak duyurmuştu.

Görgü tanıkları, depremin ardından Katmandu’da insanların panik içinde kendilerini binalardan dışarı atarak sokaklara koştuğunu söyledi.

Merkez üssü Everest Dağı yakınlarındaki Namche Bazar kasabasına 68 kilometre uzaklıkta olduğu açıklanan depremin Hindistan’ın kuzeyinde ve başkent başkent Yeni Delhi’de de hissedildiği belirtildi. Binaların yaklaşık bir dakika sallandığı Yeni Delhi’de insanların sokaklarda toplandığını bildirdi.

Geçtiğimiz ay 25 Nisan’da Nepal’de 7.8 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. O depremde Nepal Kızılhaçı’nın verilerine göre, şu ana kadar 7696 kişi hayatını kaybetti. Depremde 17800 kişi yaralanırken, 649 bin 798 kişi de başka yerlere göç etmek zorunda kaldı.

Depremde 502 bin 708 ev tamamen yıkılırken, ülke çapında depremden etkilenenlerin sayısı ise 1 milyon 91 bin 19 kişi olarak açıklanmıştı.

Özellikle Himalaya Dağları’nın eteklerindeki dağ köylerindeki evlerin bir çoğu depremde yıkıldı. Khodari ve Tattopani’yi içerisinde barındıran Sindipalçok bölgesi ülkede sarsıntıdan en fazla etkilenen yerlerin başında gelmişti.

Çin sınırındaki Sindipalçok’da 2 bin 939 kişi hayatını kaybederken, bin 824 kişi de yaralanmıştı.

29147799