İskenderun Belediyesi Nikah Ücretlerinde İndirim Yaptı

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan maddeleri görüşmek üzere Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında Meclis salonunda toplandı. Gündem maddelerine geçmeden önce bir konuşma yapan Belediye Başkanı Seyfi Dingil, anneler gününün önemine vurgu yaparak, tüm annelerin ve anne adaylarının anneler gününü içtenlikle kutladığını söyledi.

Daha sonra yapılan görüşmelerde gelirler ve giderler hakkında plan bütçe komisyonunun hazırladığı raporun okunmasına geçildi. İskenderun Belediyesinin 2014 yılı kesin hesabının Meclis tarafından karara bağlanması ile ilgili komisyon raporu oylandı ve oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 2.maddesinde yer alan Norm Kadro ilke ve standartlarına dair yönetmenlikte ki değişiklik ile ilgili kadro yapısı hakkında hazırlanan plan ve bütçe komisyonu raporu oy çokluğu ile kabul edildi. Gündemin 3.maddesinde bulunan Nikâh memurlarının harcırahları ile ilgili bütçe komisyonu raporunun görüşülmesine geçildi.

Hazırlanan bütçe raporuna göre nikâh harcırahının 100 TL’den 50 TL’ye düşürülmesi oy birliği ile kabul edildi. Düğünyurdu mahallesinde 2/B çalışmalarında görev alacak bilirkişilerin seçimi ile ilgili imar komisyon raporu da kabul edildi. Buna göre 6 kişiden oluşacak bilirkişi heyetinde görev alacaklar kişilerde 40 yaşını bitirmiş olmak, en az 10 yıl o mahallede ikamet ediyor olmak, okuma yazma biliyor olmak, herhangi bir suçtan dolayı hükümlü olmamak şartları aranacak. Bölgede bulunan mahalle sakinlerinin görüşlerine başvurularak hazırlanan bilirkişi heyeti listesi Belediye Meclisi tarafından kabul edildi. Gündemin 5.maddesinde bulunan Toki arsası ile ilgili imar komisyonu raporu okundu.

Hazırlanan raporda şehrin planlı gelişimine katkı sağlaması ve alt gelirli grupta bulunan vatandaşların konut sahibi olması için kamu yararı kararına uygunluklar belirtildi. Yapılan oylama sonucunda hazırlanan rapor oy çokluğu ile kabul edildi. Gündemin 6.maddesi ise Sağlıklı Yaşam parkı ile ilgili hazırlanan komisyon raporu oldu. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, park alanının doğasını bozmadan tam aksine insanlarımızın sağlık açısından her derdine derman olacak şekilde dizayn edileceğini söyledi.

Başkan Seyfi Dingil konuşmasında şu görüşlere yer verdi;”Türkiye’de ilk defa uygulamaya konulacak Sağlıklı Yaşam Parkının pilot bölge olarak şehrimizde yapılacak olması önemli bir adım. Burada Obezite’den Kemoterapi’ye kadar birçok önemli konularda insanlarımız sağlık hizmeti alacak. Halkımızın bu hizmetten yararlanmasına imkan sağlamalıyız”dedi. Daha sonra yapılan oylama neticesinde rapor meclis tarafından kabul edildi.

MECLİS 1 MECLİS 2 MECLİS 3 MECLİS 4