Şeyh Mahmut Reyhani omuzlarda sonsuzluğa uğurlandı

Alevi Kültürünü Araştırma Derneği ( AKAD ) Kültür Merkezi’nde düzenlenen cenaze töreninde Şeyh Mahmut Reyhani omuzlarda sonsuzluğa uğurlandı.

Yazar ve şair kimliğiyle de tanınan Mahmut Reyhani, Hatay il genel meclis üyeliği de yapmıştı. Türkiye Cumhuriyeti tarihiyle aynı yaşta 95 yaşında vefat eden Şeyh Mahmut Reyhani’nin vefatı Alevi toplumunda ve bölgede derin üzüntüye neden oldu.
Şeyh Mahmut Reyhani için 6 Mayıs Çarşamba günü saat 11.00’da Mustafa Kemal Mahallesi’nde İskenderun Alevi Kültürünü Araştırma Derneği (AKAD) Kültür Merkezi’nde cenaze töreni düzenlendi.
Binlerce seveninin uğurladığı cenaze töreninde Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla sonsuzluğa uğurlanan Alevi İnanç Önderleri Başkanı Şeyh Mahmut Reyhani’nin cenazesinde herkes büyük üzüntü içerisindeydi.
Tüm siyasi partilerin milletvekilleri ve milletvekili adayları, kaymakamlar, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, Alevi inanç önderleri ve İskenderun ve çevre ilçelerin müftüleri ve binlerce vatandaşın katıldığı cenaze töreninde okunan Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dualar eşliğinde sonsuzluğa uğurlanan Şeyh Mahmut Reyhani’nin hayat arkadaşı Zöhre Neda Reyhani başta olmak üzere oğulları, kızları ve torunları gözyaşlarına hakim olamadılar.

101 118 122 130 139